Microsoft lanceert noodpatch voor RDP-bug in Windows Server

Windows Server 2019 System Insights

Windows Server krijgt een noodpatch voor een vervelende bug waarbij het moeilijk en soms zelfs onmogelijk is om vanop afstand met een server te verbinden.

Windows Server kampt met een vervelende bug waarbij het lastig en soms zelfs onmogelijk is om vanop afstand te verbinden. Gebruikers worden geconfronteerd met traagheid in het algemeen en tijdens het inloggen, of worden getrakteerd op een leeg scherm. Wie wil inloggen op een server via RDP, kan dat soms niet. De oorzaak is update KB5008218.

Noodpatch beschikbaar

Microsoft lanceert nu patches voor alle getroffen edities van Windows Server, van Windows Server 2012 R2 tot en met Windows Server 2022. Die update wordt als noodpatch uitgerold, maar neemt de vorm aan van een afzonderlijk updatepakket dat niet automatisch wordt geïnstalleerd. Je moet daarvoor naar de Microsoft Update Catalog gaan. De patches krijgen een verschillend KB-nummer per Windows Server-editie. Microsoft legt per update uit welke stappen je moet nemen voor de installatie. Klik op de links voor meer informatie.

Het is verre van de eerste keer dat Microsoft noodpatches moet uitrollen nadat een geplande update functionaliteit keldert. Redmond kampt met de unieke uitdaging dat zijn software een ongeziene diversiteit aan hardware moet ondersteunen en dat leidt geregeld tot problemen. Hoewel het in de regel slim is om updates snel uit te rollen, is het naar onze mening in het geval van Microsoft-patches wel een goed idee om na de lancering enkele dagen de kat uit de boom te kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home