Microsoft brengt noodupdate uit voor thuiswerkbug in Windows 10

Windows 10 update

Microsoft heeft een noodupdate uitgebracht voor een bug in Windows 10 die ervoor zorgt dat Office 365, Microsoft Teams, Outlook en andere belangrijke apps geen toegang tot het internet kunnen krijgen via een VPN-verbinding.

De bug in Windows 10 kon moeilijk op een ongelukkiger moment komen, nu werknemers wereldwijd massaal van thuis uit werken als gevolg van de corona-maatregelen. Microsoft heeft zich gehaast met een oplossing en publiceert die nu buiten zijn vaste updateritme.

De bug treft Windows 10-systemen die de updates van 27 februari en daarna hebben geïnstalleerd. Afhankelijk hoe bedrijven de toegang tot hun toepassingen voor medewerkers vanop afstand hebben geconfigureerd, kan het potentieel een grote hinder vormen voor de productiviteit.

Microsoft noemt het een ernstig probleem en voorzag aanvankelijk om begin april een patch beschikbaar te hebben. Die deadline haalde het ruimschoots: updates voor alle ondersteunde versies van Windows 10 zijn sinds 30 maart beschikbaar in de Microsoft Update-catalogus om manueel te installeren:

Microsoft rolt de patch niet automatisch uit, maar adviseert dat alleen getroffen gebruikers hun systemen updaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home