Lenovo brengt Nvidia-GPU naar de edge met nieuwe ThinkEdge SE450-server

Lenovo breidt zijn Edge-portfolio uit met de ThinkEdge SE450: een robuuste server met daarin ruimte voor een GPU van Nvidia die dataverwerking op locatie moet versnellen.

Tussen volwaardig on-premises datacenter en de cloud bestaat er een plek waar servers zich steeds vaker thuis voelen: de edge. Lenovo volgt voorspellingen van Gartner en gaat er mee van uit dat het merendeel van de data gegenereerd door ondernemingen in de edge zal verwerkt worden tegen 2025. Serverfabrikanten haasten zich dan ook om capabele hardware uit te rollen die analytische rekenkracht naar winkels, fabrieken en kantoren brengt.

Lenovo’s bescheiden ThinkEdge-gamma gericht op de edge krijgt er met de ThinkEdge SE450 een vijfde telg bij. Het ding heeft een 2U-formaat en valt vooral op omdat je het kan configureren met maximaal vier GPU’s van Nvidia. Die worden gecombineerd met een Intel Xeon Scalable-processor van de derde generatie met maximaal 36 rekenkernen. Voor opslag kiest Lenovo voor all-flash, wat verder illustreert dat deze server moet dienst doen als werkpaard. De snelle opslag, krachtige CPU en vooral de Nvidia-accelerator laten organisaties toe om AI-workloads aan de edge uit te voeren.

Uitdagende omgevingen

Lenovo bouwde de server na een iteratief testproces in telecommunicatie, retail- en smart city-omgevingen. Dat geeft je meteen een idee van de locaties waarop de Chinese fabrikant zijn toestel in actie wil zien. De SE450 kan data van sensoren in de omgeving meteen verwerken om zo slimme beslissingen mogelijk te maken.

Omdat Edge-omgevingen een stuk minder vergevingsgezind zijn dan geklimatiseerde serverruimtes, maakte Lenovo de ThinkEdge SE450 robuust. Het ding kan tegen stof, schokken, trillingen en hoge temperaturen. Lenovo zegt dat de server functioneert in omgevingen van 0 tot 55 graden celcius. Het toestel heeft verschillende connectiviteits- en beveiligingsopties. Zo is de server fysiek beveiligbaar, en kan je het ding vanop afstand beheren met de software van Lenovo zelf. Zo hoeven beheerders niet ter plaatse te gaan om het toestel te configureren.

Omdat Edge-omgevingen niet altijd voorzien zijn van een kwalitatief netwerk, heeft de ThinkEdge SE450 5G-connectiviteit aan boord. De ThinkEdge SE450 is vanaf maart 2022 beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home