Nieuwe routers TP-Link zetten in op Wifi 7

TP-Link trekt al volledig de kaart van Wifi 7. De nieuwste generatie routers baseert zich op IEEE-specificaties.

De nieuwste routers van TP-Link ondersteunen geven alvast ondersteuning aan Wifi 7. De nieuwe standaard werd in producten verwacht in 2023. Dat lijkt een accurate inschatting te zijn geweest.  

Klaar voor de toekomst

De routers zijn hiermee alvast klaar voor de toekomst. De toestellen zijn interessant doordat ze ook ondersteuning bieden aan Wifi 6, 5 en oudere toestellen. Alleen om van de nieuwe standaard te kunnen genieten is een nieuw toestel noodzakelijk.

Wifi 7 of 802.11BE zorgt voor een hogere verbindingssnelheid en minder latentie. In een gezamenlijke demonstratie van Intel en Broadcom, toonden de bedrijven al dat de nieuwe standaard een verbindingssnelheid van 5 Gbps oplevert voor laptops. Volgens experten zijn snelheden tot 40 Gbps zelfs mogelijk. Dat is het viervoud van de snelheid van Wifi 6 (10 Gbps).

lees ook

Intel en Broadcom demonstreren Wifi 7 op laptops: verbindingssnelheid van 5 Gbps bereikt

Routers

De meest geavanceerde router die TP-Link op de markt brengt is de Archer BE900 (700 dollar). Draadloze internetsnelheden tot 24 Gbps worden gegarandeerd. De router heeft verder een touchscreen waarop de tijd, de datum en het weer verschijnt en LED-lampen in de router laten het apparaat naar je knipogen.

Op de achterkant bevinden zich meerdere poorten: vier LAN-poorten die tot 2,5 Gbps ondersteunen, een 10 Gbps SFP+ Fiber WAN-poort, een 10 Gbps WAN/LAN-poort, een 1 Gbps LAN-poort en een USB 2.0- en USB 3.0-poort.

De BE800 garandeert draadloze doorvoersnelheden tot 19 Gbps. Verder is de router gelijkaardig, alleen het aanraakscherm ontbreekt. Tot slot is er de BE550 die nog een snelheid tot 9,3 Gbps garandeert, de poorten met hogere doorvoersnelheden worden eveneens ingewisseld voor 2,5 Gbps-ethernetpoorten.

De producten worden verwacht in het eerste kwartaal van 2023. TP-Link heeft niet meegedeeld dat de producten ook naar de Europese markt zouden komen.

Wifi voor kmo’s

Tussen de zakelijke producten worden de TP-Link Omada EAP780 en de Omada EAP770 verwacht. Het gaat om toegangspunten voor Wifi 7. De EAP80 is het snellere broertje en levert snelheden tot 22 Gbps, het andere toegangspunt stelt het met een maximum van 11 Gbps. De toestellen zijn compatibel met het Omada Cloud SDN-platform.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home