Geen Wifi 7 voor Windows 10?

Wifi 7

Op X gaat een document van Intel rond waaruit af te leiden is dat Windows 10 niet compatibel zal zijn met de nieuwste wifi-standaard.

Hoewel de uitrol van Wifi 6 nog volop aan de gang is, klopt Wifi 7 al op de deur. De eerste Wifi 7-compatibele routers zouden vanaf begin volgend jaar op de markt beginnen komen. Hardware-fabrikanten moeten zich dus stilaan ook beginnen voorbereiden en hun apparaten compatibel met de nieuwe wifi-standaard maken. Voor Windows 10-gebruikers kan dat wel eens tegenvaller worden.

Op X, of Twitter als je nog niet gewend bent aan de nieuwe naam, is een document gelekt dat van Intel afkomstig lijkt te zijn. Het document lijst naast een hele rits aan technische termen ook welke besturingssystemen compatibel zijn met Wifi 7. Windows 11 haalt de lijst, maar Windows 10 niet.

De juiste drive(r)

Neem het zoutvat erbij want dit is niet door Intel of Microsoft bevestigd. Toch proberen we al naar een mogelijke verklaring te zoeken. Volgens de lekker in kwestie zou Windows 10 niet de juiste drivers hebben om Wifi 7 te ondersteunen. Daarbij komt ook dat Microsoft over twee jaar zal stoppen met de ondersteuning voor Windows 10, al is dat nog meer dan een jaar voor de verschijning van Wifi 7.

Wat zouden Windows 10-gebruikers missen zonder Wifi 7? Een nieuwe standaard betekent altijd hogere snelheden en Wifi 7 haalt (theoretische) snelheden van 46 Gbps. Een andere handige truc om de stabiliteit te verbeteren is multi-link operation.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Met deze techniek kunnen datapakketten over verschillende frequentiebanden worden verdeeld om overbevolking op één band tegen te gaan. Een uitgebreid overzicht van alle Wifi-standaarden van één tot zeven, lees je in dit artikel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home