Qualcomm onthult Wifi 7-chipset met capaciteit van 20 Gbps

wifi 7 router

Qualcomm brengt Wifi 7 weer een stapje dichter naar je huiskamer. Vanaf de tweede helft van 2023 moet het aanbod aan (betaalbare) Wifi 7-routers flink uitbreiden.

Qualcomm onthult Immersive Home Platform, een Wifi 7-compatibele chipset voor netwerkrouters. De fabrikant omschrijft het platform zonder al te veel bescheidenheid als een ‘revolutie voor thuisinternet’. Met de introductie van Immersive Home Platform moet de nieuwste wifistandaard vooral toegankelijker en betaalbaarder worden voor thuiswerkers en consumenten.

Een blik op de specificatielijst (zie onderstaande afbeelding) leert dat Qualcomm een verdubbeling van de snelheid, een verhoging met factor 3,5 en een vermindering van de latentie met 75 procent claimt in vergelijking met Wifi 6. De chipsets steunen op 320 MHz-kanalen om een piekcapaciteit van twintig Gbps te halen.

qualcomm wifi 7 home immersive platform

Ook MLO-technologie (multi-link operation) is voorzien om gegevens simultaan over verschillende frequenties te verzenden. Ingebouwde algoritmen hebben de taak om congestie op het netwerk te vermijden en de latentie laag te houden. De chipsets delen dezelfde architectuur als Qualcomm’s Network Pro Series voor enterpriseklanten, maar zijn specifiek ontworpen voor thuisrouters.

Het jaar van Wifi 7?

De eerste Wifi 7-routers met deze chipset van Qualcomm aan boord zouden vanaf de tweede helft van 2023 op de markt beginnen verschijnen. Qualcomm levert zijn netwerktechnologie aan onder meer Netgear, Orbi en Google Nest.

lees ook

Intel en Broadcom demonstreren Wifi 7 op laptops: verbindingssnelheid van 5 Gbps bereikt

Wifi 7 zal zo breder beschikbaar worden voor de particuliere gebruiker. TP-Link onthulde in november al zijn nieuwe generatie Wifi 7-compatibele netwerkrouters. 2023 lijkt dus het jaar van de grote doorbraak te worden voor de nieuwste wifistandaard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home