Dell lanceert Omnia voor automatische uitrol geconvergeerde AI en HPC-workloads

Dell introduceert samen met Intel een nieuwe opensource-tool: Omnia. Die automatiseert de uitrol van geconvergeerde AI-, Data- en HPC-workloads.

Dell Technologies bouwde samen met Intel een nieuwe opensource-softwaresuite. Omnia is een software stack die de uitrol en het beheer van complexe workloads moet vereenvoudigen. Daartoe behandelt Omnia de datacenter-infrastructuur als een enkele flexibele verzameling van systeembronnen die het configureert op maat van de uit te voeren taken. Zo duurt de configuratie van infrastructuur voor AI-, Data- en HPC-workloads minuten in de plaats van dagen.

Omnia is gebouwd op maat van Dell EMC PowerEdge-servers met een standaard Linux-OS. Dell laat weten dat Omnia voorlopig exclusief op CentOS getest is. Je hebt versie 7.9 nodig om aan de slag te gaan.

Ansible

Omnia is een set van Ansible-blauwdrukken die uitvoerbaar zijn zonder manuele interventie. Die blauwdrukken verzorgen de uitrol van geconvergeerde workloads beheerd door Kubernetes en Slurm. Omnia voorziet verder in het beheer van de juiste bibliotheken, diensten en toepassingen. Omnia zet met andere woorden alle nodige software op een server die betrokken is bij een bepaalde workload.

De automatiseringstool zal automatisch software installeren afkomstig van verschillende bronnen waaronder:

  • Standard CentOS en ELRepo-repositories
  • Helm-repositories
  • Source code compilation
  • OpenHPC repositories (vanaf binnenkort)
  • OperatorHub (vanaf binnenkort)

Dell hamert erop dat Omnia een opensource-tool is. Iedereen die wil kan bijdragen aan het project. Je vindt Omnia op GitHub.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home