Dell klimt aan boord metaverse-trein met referentiedesigns

Dell

Dell introduceert referentiedesigns voor het metaversum. Daarmee omarmt het bedrijf vooral de marketinghype.

Dell introduceert twee gevalideerde designs voor organisaties die software willen bouwen voor het metaversum. Het metaversum is een marketingterm die Meta-CEO Mark Zuckerberg leende uit een boek over dystopische toekomst. Een echte definitie bestaat niet, al kan je wel stellen dat het metaversum een soort 3D-upgrade van het internet moet worden. Virtuele plekken die je kan bezoeken in AR en VR moeten centraal staan.

Metaverse-sticker

Om bedrijven die metaverse-toepassingen willen bouwen te ondersteunen, lanceert Dell eerst en vooral een gevalideerd ontwerp voor VDI met Nvidia Omniverse. Daarbij gaat het om virtual desktop infrastructure die netjes samenwerkt met het Omniverse-platform van Nvidia. De infrastructuur gebruikt Dell VxRail 670F HCI-hardware of PowerEdge R750-servers, PowerScale F800-opslag en PowerSwitch-netwerkhardware. Daarop draait VMware vSphere met Horizon en Nvidia’s RTX vWS-oplossing voor virtuele workstations.

In essentie gaat het om een high-end oplossing om designers te laten werken met krachtige door Nvidia ondersteunde virtuele workstations. Dell plakt daar nu een mooie metaverse-sticker op om het geheel wat catchy te maken.

AI-design

Voor machine learning en AI introduceert Dell een gelijkaardig referentiedesign. Dat doet de fabrikant in samenwerking met Cnvrg.io. Langs de hardwarekant berust de oplossing op gelijkaardige HCI-componenten vergeleken met de VDI-oplossing. Daarop draait dan VMware vSphere met Tanzu. Bij de oplossing horen Nvidia A100 en A30-GPU’s. Dell zal ook een cloudversie van het design beschikbaar maken via zijn as-a-service-portfolio.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home