D-Link lanceert nieuwe 4G-router

D-Link breidt zijn Eagle Pro AI-gamma uit met een nieuwe 4G-router: de AX1500 4G Smart Router G415. Het toestel moet ideaal zijn als back-up verbinding.

D-Link lanceert de AX1500 4G Smart Router G415 als onderdeel van zijn Eagle Pro AI-reeks. De router is uitgerust met een SIM-kaartsleuf en is gemaakt om een kantoor uit te rusten met internet onafhankelijk van een eventuele kabelverbinding. Het toestel combineert een traditionele bekabelde verbinding met de SIM-modus en schakelt automatisch over bij een panne bij de vaste internetprovider.

Specificaties

Het toestel is Wifi 6-compatibel met draadloos internet op de 2,4 GHz- en de 5 GHz-banden. De router heeft één gigabit ethernet-WAN-poort en drie gigabit LAN-aansluitingen. Je kan de AX1500 4G Smart Router G415 verder combineren met andere producten uit het Eagle Pro AI-gamma in een mesh-netwerk.

Beheer gebeurt via een app. De AI in de naam van het gamma staat voor slimme optimalisatie die op de achtergrond moet plaatsvinden.

De router zelf is afgaande op de specificaties geen krachtpatser, maar lijkt een interessante optie voor kleine kantoren of thuissituaties waar een internetpanne grote gevolgen heeft. De 4G-connectiviteit kan in dat geval een welkome back-up zijn. Wel vinden we het in het kader van toekomstbestendigheid jammer dat D-Link niet meteen voor 5G-compatibiliteit kiest.

De D-Link AX1500 4G Smart Router G415 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 157 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home