D-Link lanceert Wifi 6 USB-adapter om elke laptop of desktop een boost te geven

Betere en stabielere wifi

Dlink wifi 6 usb stick

D-Link lanceert als eerste fabrikant een wifi USB-adapter die compatibel is met Wifi 6. Wie thuis of op kantoor al een Wifi 6-compatibele router heeft maar geen laptop of desktop die de nieuwste technologie ondersteunt, kan dat vanaf nu toevoegen met deze USB-adapter.

Op CES 2021 heeft D-Link naast twee nieuwe Wifi 6-routers ook een USB-adapter gelanceerd waarmee je het Wifi 6-signaal kan ontvangen op eender welke laptop of desktop. De adapter is vanaf Q2 2021 beschikbaar en kost 100 dollar. Een adviesprijs in europrijs is voorlopig nog niet bekend. De maximale theoretische overdrachtssnelheid staat geadverteerd op 1.200 Mbps.

Waarom zo’n adapter? D-Link boort een niche aan die vandaag al een Wifi 6-router heeft of er één plant te kopen heel binnenkort, maar nog geen compatibele laptop of desktop heeft. Met de USB-adapter kan je direct het maximale halen uit zo’n Wifi 6-router, zonder dat je moet investeren in een nieuwe laptop of desktop.

Wifi 6 en Wifi 6E

Wie een Wifi 6-router in huis haalt, de standaard bestaat ondertussen twee jaar, verbetert de wifi-prestaties in huis of op kantoor. Compatibele toestellen kunnen efficiënter met elkaar communiceren en Wifi 6-toestellen ondersteunen veiligere draadloze verbindingen.

Ondertussen werkt de Wifi Alliance aan de volgende stap. Wifi 6E-toestellen verschijnen binnenkort op de markt die naast de traditionele 5 GHz- en 2,4 GHz-frequenties ook de 6 GHz-band mag benutten. Dankzij het extra spectrum krijgen Wifi 6E-toestellen toegang tot meer bandbreedte en dat is nodig om tegemoet te komen aan de steeds intensere vereisten van videostreaming en VR in hoge resoluties.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Enig nadeel vandaag is dat het 6 GHz-spectrum nog niet mag worden gebruikt. Het gebruik van een nieuwe spectrumband moet immers conform met de wetgeving gebeuren. België volgt daar net als de andere Europese lidstaten het CEPT (de Europese versie van het BIPT). Bij het CEPT loopt momenteel een studie over de technische voorwaarden voor het gebruik van de 6 GHz-band voor Wifi. Dat rapport zal in principe in juli van dit jaar klaar zijn. Europa zal vervolgens op basis van het verslag een bindende beslissing nemen rond het gebruik van de frequentie.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home