Cisco en NTT gaan samen private 5G-netwerken aanbieden

NTT

NTT slaat de handen in elkaar met Cisco. De twee bedrijven gaan samen private 5G-netwerken uitrollen in verschillende sectoren.

Cisco en NTT bundelen de krachten voor de uitrol van private 5G-netwerken in de automobielsector, logistiek, gezondheidszorg, bij overheden en kleinhandel. Dat kondigen de twee partijen aan in aanloop naar de MWC-conferentie in Barcelona.

NTT heeft al sinds 2021 een oplossing in de markt rond private 5G en ging eerder al in zee met Vmware en ServiceNow om het aanbod te versterken. Nu staat NTT schouder aan schouder met netwerkgigant Cisco om zo organisaties te voorzien van edge-connectiviteit in het kader van een beheerde oplossing. De twee partijen willen privage 5G-netwerken integreren met de bestaande netwerkinfrastructuur van bedrijven met de hulp van Intel-hardware.

Slimme functionaliteit

Cisco en NTT coördineren de uitrol van dergelijke netwerken vandaag al bij verschillende klanten. Verder werken ze samen aan geavanceerde oplossingen waarbij telemetrie en camera’s gecombineerd worden met netwerk en AI om de productkwaliteit binnen een fabriek in de gaten te houden, autonome voertuigen aan te sturen of predictive maintenance te voorzien.

“Dit is een logische uitbreiding van de geavanceerde capaciteiten en diensten die NTT op de markt brengt om onze klanten overal ter wereld te helpen bij de modernisering van hun onderneming, zegtShahid Ahmed, Executive Vice President, New Ventures & Innovation bij NTT. “NTT en Cisco trekken hun gezamenlijke inspanningen om een eenvoudig te beheren, zuiver private netwerkoplossing te bouwen verder door.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home