NTT en VMware lanceren Edge-aanbod met privaat 5G-netwerk as-a-Service

NTT en VMware werken samen voor een nieuwe dienst: Edge-as-a-Service. Dat is een volledig beheerde oplossing die private 5G-technologie gebruikt.

NTT en VMware zetten samen een nieuw aanbod in de markt: Edge-as-a-Service. Dat is een platform voor organisaties die toepassingen willen uitrollen en beheren buiten het centrale datacenter aan de netwerkrand. De oplossing bestaat uit twee pijlers. Langs de softwarekant staat de Edge Compute Stack van VMware centraal. Voor connectiviteit aan de edge met weinig latency voorziet NTT zijn Private 5G-aanbod.

Voor de eindklant is de oplossing een geïntegreerd geheel waarbij software en connectiviteit meteen voorzien zijn. De klant kan zo in theorie zijn toepassingen uitrollen en beheren in een performante omgeving met een lage latency. VMware en NTT zullen Edge-as-a-Service samen in de markt zetten met een gecoördineerde aanpak voor de verkoop en de verdere ontwikkeling van de dienst.

Bestaand concept, compleet aanbod

Edge-as-a-Service omvat een veilige applicatie-omgeving met automatisering van resource-beheer en realtime dataverwerking aan de edge. Zo worden data verwerkt dichter bij de plaats waar ze worden gecreëerd. Het concept is absoluut niet nieuw. Edge-computing wint al langer aan belang omdat het veel efficiënter is dan enorme hoeveelheden data nodeloos over en weer sturen naar een centraal datacenter.

De grote uitdaging voor edge computing is connectiviteit en beheer, aangezien de applicaties niet meer in het datacenter zelf draaien. De stack van VMware zorgt voor de integratie van edge-omgeving met de bredere IT-infrastructuur en de private 5G-expertise van NTT zorgt voor connectiviteit met weinig vertraging.

Samen sterk

“De combinatie van Edge en Private 5G is voor onze klanten en heel de sector een echte gamechanger, die we vandaag beschikbaar maken”, zegt Shahid Ahmed, Group EVP, New Ventures and Innovation CEO bij NTT in een persbericht. “De combinatie van NTT’s Private 5G met de Edge Compute Stack van VMware vormt een unieke oplossing met krachtige resultaten voor bedrijven die de prestaties en kostenefficiëntie van kritieke applicaties aan de rand van het netwerk willen optimaliseren.”

NTT en VMware zien in eerste instantie voordelen voor de maakindustrie, retail, logistiek en entertainment. Het aanbod is in principe relevant voor alle organisaties die gedecentraliseerde toepassingen willen draaien bij bijvoorbeeld fabrieken of winkels op een veelvoud aan locaties.

De nieuwe oplossing komt wereldwijd beschikbaar, maar initieel focussen VMware en NTT zich op een aantal markten. In Europa gaat het om ons land, samen met het VK, Nederland en Duitsland. Ook de VS, Australië, Singapore en Zuid-Afrika zijn belangrijke lanceringsmarkten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home