NTT werkt samen met ServiceNow voor uitrol private 5G

NTT bundelt zijn krachten met ServiceNow om klanten een totale digitaliseringsoplossing te bieden die gebruik maakt van een privaat 5G-netwerk.

NTT wil private 5G netwerken uitrollen voor klanten en werkt sinds vandaag samen met ServiceNow om de integratie van bedrijfsprocessen daarop te vereenvoudigen. NTT voorziet het netwerk, terwijl ServiceNow met de hulp van AI en ML geautomatiseerde workflows uitwerkt die optimaal van dat 5G-netwerk gebruik maken.

Automatisering en integratie

De oplossing wordt aangeboden door zowel NTT Data Services als ServiceNow. NTT zal geautomatiseerde workflows van ServiceNow in één bundel verkopen met zijn private 5G-oplossing, die het vorig jaar al aankondigde. De nieuwe workflows worden geïntegreerd met bestaande processen. Iedere oplossing wordt op maat van de klant uitgewerkt. Er is dan ook geen standaard prijsstrategie.

NTT denkt dat private 5G-netwerken in staat zijn om snelle verbindingen met een lage latency te voorzien in uithoeken van bedrijfsterreinen die traditioneel moeilijk te bedienen zijn met wifi. Dat maakt het mogelijk om meer sensoren en apparaten te verbinden dan ooit tevoren. De connectiviteit wordt zo de ruggengraat van verdere digitalisering binnen een bedrijf. ServiceNow krijgt een rol in het praktische gebruik van de 5G-netwerken.

Geen 5G zonder licentie

Volgens NTT is er veel enthousiasme in de bedrijfswereld voor private 5G-netwerken wereldwijd. In Europa lijken de ambities van ServiceNow en NTT evenwel niet zo eenvoudig te verwezenlijken. Bij ons heb je immers steeds een vergunning nodig om een 5G-netwerk uit te rollen, ook op kleine private schaal. Welk deel van het spectrum in ons land bruikbaar is om dergelijke vergunning over uit te schrijven, is momenteel zelfs niet duidelijk. Daarvoor moet eerst de Belgische 5G-veiling plaatsvinden.

Voorlopig is het praktische potentieel van de samenwerking tussen NTT en ServiceNow bij ons dus beperkt. Dat is anders in bijvoorbeeld de VS, waar bedrijven wel zonder al te veel administratieve hindernissen zelf 5G-netwerken kunnen bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home