NTT lanceert wereldwijd beschikbaar privaat 5G NaaS-platform

NTT

Het technologiedienstenbedrijf NTT lanceert een privaat LTE/5G-platform. Met het Network-as-a-Service-platform (NaaS-platform) biedt het bedrijf verschillende diensten voor bedrijven. Die zijn gericht op het oplossen van problemen en innovatie.

Voor bedrijven die globaal actief zijn, komt NTT met een privaat 5G-platform. Het draait op een cloud-native architectuur en is beschikbaar via de cloud, on-premises of aan de edge. NTT is zo het eerste bedrijf dat een globaal beschikbare private 5G NaaS-platform aanbiedt.

Digitale transformatie versnellen

Met de lancering wil NTT de digitale transformatie van bedrijven versnellen. Daar zitten internationale bedrijven op te wachten, volgens Shadid Ahmed, EVP van New Ventures and Innovation bij NTT: “Internationale bedrijven zijn vandaag op zoek naar een private 5G-oplossing die ze in verschillende landen kunnen uitrollen. Ze hebben één privaat netwerk, één aanspreekpunt, één beheerplatform en één partner nodig.”

Meer mogelijkheden

Sectoren zoals de auto-industrie, productie en gezondheidszorg hebben baat bij een privaat 5G-platform om toepassingen te draaien die veel capaciteit vereisen van een snel en betrouwbaar netwerk.

Brussels Airport heeft bijvoorbeeld al langer een privaat 5G-netwerk in gebruik. Het gebruikt het netwerk om verdere technologische innovatie te ondersteunen in de luchthaven.

Het platform van NTT biedt ook oplossingen van vooraanstaande netwerk- en softwarepartners, zodat bedrijven het netwerk flexibel kunnen beveiligen, schalen en segmenteren. 

Experimenten in de havenindustrie

Aan havens heeft 5G ook heel wat mogelijkheden te bieden. Orange experimenteerde bijvoorbeeld in de Antwerpse haven met een sleepboot met 5G-connectiviteit. Uit de testen bleek dat de netwerkverbinding de samenwerking tussen verschillende sleepboten rond een groot schip verbetert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home