Cegeka verzorgt digitalisering van Eurocontrol de komende vijf jaar

eurocontrol

Eurocontrol heeft voor Cegeka gekozen om hun digitale transformatie in goede banen te leiden. De Europese luchtverkeersleidingorganisatie vernieuwt grondig zijn technologieën en processen. Het contract loopt over vijf jaar, met een potentiële verlenging van twee jaar.

Eurocontrol zocht een partner om hun digitale transformatie op twee vlakken te begeleiden. Allereerst is er de focus op technologie en innovatie. Cegeka gaat helpen met de opstart van een agile software ontwikkelingsplatform. Verder komen ook IoT, machine learning en devops aan bod.

Meer interactie

Het tweede aspect waar Eurocontrol op wil focussen, is de interactie met de stakeholders en klanten om de relaties verder te optimaliseren. Eurocontrol is namelijk actief in meer dan 40 landen. Cegeka moet ervoor zorgen dat de applicaties beter worden opengesteld voor alle stakeholders. Voor dit luik is er een samenwerking met Thales, een wereldwijde technologiespeler op vlak van Aerospace, Transport, Defentie & Security.

André Knaepen, CEO van Cegeka: “Het langdurig partnership met Eurocontrol toont aan dat het Cegeka-domein ‘Application Management Services’ een mooi groeiparcours aan het afleggen is. Het zorgt ervoor dat een bedrijf zich tijdens zijn digitale transformatie daadwerkelijk kan focussen op zijn kern-business, wat onder meer voordelen zoals dalende kosten en een stijgende toegang tot resources met zich meebrengt.”

Stakeholders

Eamonn Brennan, Directeur-Generaal bij Eurocontrol, vult verder aan: “Aangezien de luchtvaartsector de komende jaren nog sterk zal groeien, moeten we ervoor zorgen dat het mee is met de laatste technologieën om zo de best mogelijke service te kunnen blijven aanbieden aan zijn Europese luchtvaartstakeholders. InnovDATA, bestaande uit Cegeka en Thales, zal ons helpen dat te bereiken met hun diensten in het airspace domein en door ons te ondersteunen bij het implementeren van nieuwe technologieën.”

Vorige maand nog sloot Eurocontrol een samenwerking af met BT rond een nieuwe netwerkdienst die een beschikbaarheid garandeert van 99,999%. De werken zijn al gestart en zouden eind 2019 volledig klaar moeten zijn op alle sites.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home