BT levert backbone-netwerk voor Antwerpse containerterminal

DP World Antwerp BT backbone

BT laat weten dat het zijn draadloos backbone-netwerk voor de Antwerp Gateway van DP World Antwerp, een van de drukste containerterminals van Europa, heeft voltooid.

Het backbone-netwerk is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie van de terminal. Het netwerk biedt een veilige en veerkrachtige verbinding voor de 900 mensen die op de Antwerp Gateway werken, alsook de talloze apparaten die worden aangesloten onder invloed van IoT.

Digitalisering

DP World Antwerp ziet jaarlijks 2,5 miljoen containers, bijna 950 schepen en dagelijks 3.000 vrachtwagens langs de terminal passeren. Door alles te voorzien van sensoren die via het netwerk van BT worden verbonden, kan het stuwadoorsbedrijf zijn processen en operaties (zoals bewegingen van voertuigen rond de terminal) eenvoudiger analyseren en optimaliseren.

“De containerindustrie en de wereldwijde toeleveringsketen ondergaan enorme veranderingen die mogelijk worden gemaakt door digitale technologie”, zegt Patrick Putman CIO van DP World. “[De backbone-oplossing van BT] heeft een infrastructuur gecreëerd voor toekomstige IoT-implementaties, zoals automatisering en kunstmatige intelligentie. Het is onze speerpunt voor groei.”

Meshnetwerk

De oplossing van BT biedt een flexibel draadloos meshnetwerk dat veiligheid, bestendigheid en hoge bandbreedte biedt. Het past zich flexibel aan aan de connectiviteit van bewegende voertuigen en voorkomt obstakels binnen een steeds veranderende omgeving, zo klinkt het in het persbericht.

Het backbone-netwerk is gebaseerd op de schaalbare Kinetic Mesh-technologie van Rajant Corporation.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home