Broadcom wil met VMware focussen op snelle transitie naar abonnementen

vmware

Broadcom verwacht dat VMware trager zal groeien op korte termijn door de shift naar abonnementen. Gartner adviseert om toekomstige projecten te pauzeren tot er meer duidelijkheid is rond eventuele prijsverhogingen.

Broadcom kocht vorige week VMware voor 61 miljard dollar. Vlak na die aankondiging verduidelijkt Tom Krause, president van de Broadcom Software Group, dat de huidige basis van meer dan 300.000 klanten over de komende jaren worden overgezet naar een abonnement. “We herstructureren contracten van permanent naar abonnement. VMware zal als gevolg een tragere groei ervaren op korte termijn door de licentieshift.”

Krause benadrukt dat Broadcom kan leven met lagere marges voor VMware vergeleken met eerdere acquisities CA Technologies en Symantec. Broadcom blijft investeren en innoveren binnen de kernprojecten van VMware, waaronder vSphere, VSAN, vRealize en NSX.

Met de overname van VMware hoopt Broadcom dat het synergievoordeel kan halen uit een duizendtal grote klanten.

Gartner reageert via The Register met een voorzichtige vooruitblik. Het waarschuwt VMware-klanten dat ze van Broadcom snel prijszekerheden moet eisen. In het verleden werden prijzen van diensten steevast verhoogd na de overnames van CA en Symantec. Omdat er te veel onduidelijkheden zijn, adviseert Gartner om toekomstige VMware-projecten te pauzeren tot er meer duidelijkheid is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home