Belgen op MWC: Tessares wil 4G-DSL-hybridetechniek in 5G verwerken

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Tessares combineert vandaag LTE en DSL om samen een degelijke internetverbinding te garanderen. Deze techniek wil het nu in 5G integreren.

Tessares biedt een oplossing voor DSL-aansluitingen die te ver van de centrale kast zitten. Het resultaat van zo’n lange afstand is een trage verbinding waarmee de klant niet tevreden is. Met de technologie van Tessares krijgt een DSL-provider de oplossing om meer snelheid via een 4G-connectie toe te voegen via MPTCP.

Het unieke aan deze oplossing is dat het allemaal simultaan gebeurt zodat niemand merkt dat beide verbindingen actief zijn. De dubbele verbinding heeft geen impact op de responstijd. Proximus biedt het vandaag aan als extra voor klanten die ontevreden zijn over hun snelheid vergeleken met de theoretisch beloofde up- en download.

MPTCP

Intussen werkt Tessares samen met KPN en Telia en werkt het nauw samen met 3GPP om de MPTCP-techniek standaard in 5G te integreren. Vandaag wordt er gewerkt aan Release 16 van de standaard en wordt er gekeken naar de uitbreiding van het mobiele ecosysteem in nieuwe gebieden.

Aangezien 5G moet samenwerken met 4G- en wifinetwerken, is het essentieel dat er telkens een naadloze overgang gebeurt. Wanneer er meerdere bronnen beschikbaar zijn, moet het mobiele apparaat telkens kunnen kiezen voor de connectie met de laagste latency.

Door de integratie van MPTCP in de 5G-standaard zouden apparaten ook twee netwerken tegelijk moeten kunnen analyseren om te kijken welke de snelste handover kan aanbieden met de laagste latency.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home