AMD maakt annulatie fysieke aanwezigheid op CES goed met berg aankondigingen

AMD stelt op CES 2022 minstens vier nieuwe producten voor. Het gaat daarbij om de nieuwe Ryzen 6000-serie en de Radeon RX 6850M XT gpu voor laptops.

AMD maakte begin deze week nog bekend dat geen enkele werknemer van het bedrijf zal afzakken naar Las Vegas voor CES 2022. Nu maakt AMD duidelijk dat het zijn kans om grote aankondigingen te maken daardoor niet aan zich laat voorbijgaan.

Het nieuwe jaar zet AMD in met heel wat aankondigingen. Voor CES 2022 staan de Ryzen 9 6980HX, Ryzen 9 6900HX, Ryzen 7 6800HX ‘Rembrandt’ APUs en de Radeon RX 6850M XT gpu op de agenda. Videocardz wist een foto van de nieuwste producten te bemachtigen.  

Ryzen 6000-serie

De nieuwelingen in de Ryzen 6000-serie hebben 8 cores en 16 threads aan boord. AMD baseerde ze allemaal op de Zen 3+ architectuur, de opvolger van de Zen 3 Core. De nieuwe processors zullen volgens het 6 nm-proces van TSMC gebakken worden.

Grote afwezige in de aangekondigde processors is 3D v Cache. Die technologie biedt volgens de processorbouwer een gelijkaardige verbetering als een volledig nieuwe chipgeneratie. Voorlopig houdt AMD de technologie nog achter gesloten deuren.

lees ook

Intel Core of AMD Ryzen: wat kies je best voor je laptop?

Videokaart

Naast de processoren kondigt AMD ook een nieuwe videokaart aan. De Radeon RX 6850M XT gpu is een opvolger van de RX 6800M voor laptops. De vernieuwing zou tussen de 10 en 15 procent betere prestaties opleveren.

Het bakproces steunt nog steeds op het 6 nm-proces van TSMC. De videokaart wordt uitgerust met 12 GB gddr6 geheugen en een 192 bit bus interface.

Meer informatie over de processoren en de videokaart geeft AMD op CES 2022. Dat evenement vindt volgende week fysiek plaats in Las Vegas, maar ook online.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home