AMD, MSI en OnePlus reizen eveneens niet naar Las Vegas voor CES 2022

CES

Opnieuw beslissen verschillende grote IT-bedrijven niet fysiek aanwezig te zullen zijn op de Consumer Electronics Show (CES) 2022. AMD, MSI en OnePlus blazen hun plannen om fysiek aanwezig te zijn af.

T-Mobile beet de spits af met zijn fysieke aanwezigheid op CES 2022 af te zeggen. Sindsdien regent het annulaties en presenteren de meeste grote namen alleen nog online. Intel, Lenovo, T-Mobile, Amazon, Meta, Google en Microsoft kondigde allemaal al aan niet in Las Vegas aanwezig te zullen zijn.

Nieuwe annulaties

Nu voegen ook AMD, MSI en OnePlus zich bij de lijst. Sam Chern, vicepresident marketing bij MSI laat in een persbericht weten dat de pandemie de situatie te gevaarlijk maakt: “Sinds december heeft de snel verspreidende Omikronvariant een golf van coronabesmettingen veroorzaakt in de VS. De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en fans hebben onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we besloten om niet persoonlijk deel te nemen aan CES 2022 en zullen we virtueel deelnemen aan de show met onze online productlancering.”

OnePlus daarentegen had zijn aanwezigheid op CES 2022 nooit officieel gepland. Verschillende geruchten gaan de ronde dat de telefoonmaker zijn nieuwe vlaggenschip zou voorstellen op het evenement. Als die plannen al correct waren, dan vallen ze nu in ieder geval in het water.

Organisator vindt het evenement voldoende veilig

Vorig jaar besloot de Consumer Technology Association (CTA), de organisator, om de beurs volledig digitaal te laten verlopen. Deze beslissing werd gemaakt omwille van de pandemie. Hoewel we nog steeds geen definitieve komaf hebben kunnen maken met corona, vindt de CTA dat de fysieke beurs dit jaar wel kan doorgaan. Met de nodige voorzorgsmaatregelen vinden zij de situatie voldoende veilig.

Een reeks aan grote IT-bedrijven denkt daar alleszins anders over. Al heeft de CTA nog wat grote namen om op terug te vallen. Samsung, LG, Qualcomm en Sony annuleerden hun fysieke aanwezigheid (nog) niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home