Windows 11 upgrade verbetert app-prestaties van HoloLens 2

De Microsoft AR-headset HoloLens 2 krijgt een gratis, optionele upgrade naar Windows 11. Die zou eind juni beschikbaar moeten zijn voor alle gebruikers. De upgrade moet de app-prestaties verbeteren en de integratie van nieuwe technologieën in bestaande apps vergemakkelijken.

Gebruikers van de HoloLens 2 kunnen nog altijd kiezen om de headset met Windows 10 te laten draaien. Toch zet Microsoft in een blogpost enkele voordelen van de upgrade op een rijtje. Zo geeft Windows 11 betere prestaties en bevat de upgrade belangrijke toevoegingen voor ontwikkelaars. “De upgrade geeft platformondersteuning die ervoor zorgt dat de gebruikers kunnen vertrouwen op voortdurende beveiliging van het apparaat”, schrijft Robin Seiler, VP bij Windows in het bericht.

Edge WebView2

Inhoudelijk lijkt de upgrade geen al te grote, gebruikersgerichte, veranderingen te brengen. Toch zijn de toevoegingen voor ontwikkelaars niet te onderschatten. Zo geeft Microsoft hen toegang tot het Edge WebView2-besturingselement waarmee ze eenvoudig HTML, CSS en JavaScript in de apps kunnen implementeren. Deze functie moet webgestuurde apps verbeteren. Het gaat om dezelfde controle waar Microsoft Teams naartoe gaat.

verbeterde 3D annotaties via de Windows 11 upgrade

Microsoft verbeterde ook de Dynamics 365-Guides annotatiefunctie waardoor gebruikers 3D-tekeningen kunnen toepassen tijdens videogesprekken. Voor bedrijven komt er een ‘beperkte modus’ om betere controle te hebben over de mixed reality-apps die op de HoloLens 2 worden uitgevoerd. “Dit is belangrijk want zo kunnen bedrijven ongeautoriseerde toegang tot vertrouwelijke informatie en gevoelige data beter voorkomen”, aldus Seiler.

Geen HoloLens 3?

Wat betekent deze upgrade voor een eventuele opvolger? In december leek Microsoft nog te teasen met een mogelijke HoloLens 3. Maar begin dit heeft het bedrijf flink gesnoeid in verschillende divisies, waaronder die van HoloLens. Een journalist van The Verge hoorde onlangs dat Microsoft de mogelijkheden evalueert voor een next-gen HoloLens. Al is het niet duidelijk of en wanneer er een echte opvolger van de HoloLens 2 zal komen.

lees ook

Microsoft gaat geen HoloLens 3 meer maken

In 2021 sloot het Amerikaanse leger een miljardencontract af voor de productie van duizenden headsets. Na problemen, onder andere misselijkheid, bij de soldaten besliste het Amerikaanse congres om af te zien van de aankoop van bijna 7.000 toestellen. In plaats daarvan moest Microsoft aanpassingen doorvoeren en problemen aanpakken. Volgens rapporten zijn er pas in 2025 testen in die aard voorzien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home