Microsoft probeert duidelijkheid te scheppen rond de toekomst van HoloLens

Microsoft HoloLens 2

In een publieke verklaring benadrukt Microsoft dat het HoloLens 2 zal blijven ondersteunen en produceren, inclusief maandelijkse software-updates.

Na een forse ontslagronde van 10.000 mensen begin 2023 heerste er heel wat onduidelijkheid rond de mixed reality-afdeling van het bedrijf. Volgens verschillende rapporten zou dat team ernstig zijn getroffen. VR-platform AltspaceVR werd enkele dagen na het slechte nieuws al direct geschrapt nadat Microsoft het bedrijf in 2017 overkocht en zijn tiende verjaardag zou vieren dit jaar.

Het HoloLens-project loopt overigens ook niet van een leien dakje. Er zou geen sprake meer zijn van een nieuwe opvolger, de HoloLens 3, en de speciale versie voor het Amerikaanse leger blijkt een fiasco dat soldaten hoofdpijn geeft. Het Amerikaans congres greep begin dit jaar zelfs in om een nieuwe aankoop te blokkeren.

Er heerst veel onrust, maar Microsoft COO Robin Seiler moet de HoloLens-community zich geen zorgen maken. Volgens hem blijft het bedrijf HoloLens 2 ondersteunen met produceren, mét maandelijkse software-updates. Het wil ook Dynamics 365-gidsen blijven updaten en Remote Assist om de noden van de klanten te adresseren.

lees ook

Microsoft Mesh toont de virtuele toekomst van Microsoft Teams

“HoloLens en Dynamics 365 zijn sleutelcomponenten om een industriële metaverse uit te rollen”, aldus Seiler. Hij legt heel wat zaken uit om het huidige zakelijke publiek dat in Hololens investeerde gerust te stellen. Je kan zijn relaas op de Microsoft-blog in detail nalezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home