Microsoft verbetert Windows 11 op ARM met ARM64EC

Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid van ARM64EC aan. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag om applicaties te bouwen die x64 en ARM-code combineren.

Windows 11 op ARM verbetert door het vrijgeven van ARM64EC. Ontwikkelaars moeten erdoor in staat zijn hun apps te optimaliseren voor het selecte aantal Windows-toestellen dat momenteel op een ARM-chip draait.

De ARM-versie van Windows duwde ontwikkelaars al naar Windows 11 door x64-apps enkel nog te laten draaien op het nieuwste besturingssysteem. Dat ondanks een jaar lang testen uit te voeren op de ARM-versie van Windows 10.

lees ook

Windows 10 op ARM krijgt niet langer emulatie voor x64-apps

Optimalisatie

Nu wordt ARM64EC uitgegeven. De EC in de letters staan voor Emulation Compatible, wat het nut van ARM64EC aangeeft. “Met ARM64EC kunt u ervoor kiezen om klein te beginnen en stapsgewijs te bouwen. U kunt een deel van uw codebase identificeren dat het meest zou profiteren van native-prestaties en dit opnieuw opbouwen als ARM64EC”, legde Microsoft al uit.

“De rest van de app blijft volledig functioneel als geëmuleerde x64, maar de opnieuw gecompileerde ARM64EC-onderdelen hebben nu native snelheid. Na verloop van tijd kunt u meer van de app opnieuw compileren als ARM64EC om de prestaties verder te verbeteren en de levensduur van de batterij voor de klanten van uw app te verlengen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home