SAP bundelt nieuw ontwikkelaarsplatform met S/4HANA

sap prijzen

SAP vervangt het ontwikkelaarsplatform Embedded Steampunk. Het nieuwe platform bevindt zich direct in de S/4HANA-stack.

Juergen Mueller, CTO bij SAP, kondigt tijdens de ontwikkelaarsconferentie van zijn bedrijf aan dat Embedded Steampunt wordt vervangen. “We hebben alle geweldige ervaringen van Steampunk meegenomen en in een ABAP Cloud gestopt.”

ABAP Cloud biedt ABAP-extensies voor S/4HANA aan die al geoptimaliseerd werden voor een cloudomgeving. Geen enkele modificatie aan het on-prem systeem kan namelijk overgezet worden naar S/4HANA, het cloudproduct waarop iedere onderneming overgestapt moet zijn tegen 2027. Een frisse start is nodig en volgens SAP biedt ABAP Cloud de mogelijkheid om veel eenvoudiger de ‘clean core’ te krijgen.  

lees ook

SAP deelt sterke groei in cloudomzet

Ontwikkelaars zijn zelf echter minder overtuigd. Op de conferentie valt commentaar te horen dat het nieuwe platform alleen een nieuwe naam heeft en nu gebundeld zit met SAP S/4HANA. Andere nieuwigheden ontdekken zij niet.

Er is een mogelijkheid om het ABAP RESTful Application Programming Model te blijven gebruiken. De ondersteuning voor Dynpro en Web Dynpro is alleen eindigende.  

Meer platformen

Het bedrijf biedt ontwikkelaars in ieder geval wel meer platformen aan. Eerder deze week werd het low-code-platform Build al gelanceerd. De nieuwe toepassing moet gebruikers van alle technische niveaus toelaten om applicaties te ontwikkelen en uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home