Salesforce brengt low-code ontwikkelingstool uit om routinewerk op Slack te automatiseren

Salesforce Platform

Ontwikkelaars krijgen van Salesforce een nieuwe tool in handen om apps voor Slack te bouwen. Salesforce Platform laat het toe routinewerk te automatiseren door acties rechtstreeks van Salesforce in Slack te integreren.

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met Salesforce Platform. De tool zou handig in gebruik moeten zijn door het low-code-aspect. Salesforce heeft de tool zo ontwikkeld dat het mogelijk is sleutelcomponenten zoals acties, automatiseringen en bedrijfsinzichten rechtstreeks van Salesforce in Slack te integreren. Dit is mogelijk met de nieuwe toolkit in Slack: Salesforce Flow.

Met Salesforce Flow is het mogelijk een dashboard te bouwen dat medewerkers op de hoogte houdt van hun taken voor de dag.

De tool kondigde Salesforce vandaag aan op het eigen evenement TrailblazerDX ’22 dat momenteel plaatsvindt in San Francisco. “Salesforce Platform voor Slack is een toolkit die ontwikkelaars ondersteunt in het bijdragen aan hun digitale hoofdkwartieren door het gebruik van de programmeertalen en tools die al bekend en geliefd zijn”, zegt Rob Seaman, SVP Product bij Slack. Seaman verwijst daarmee naar de toevoeging van Apex SDK aan Slack. Ontwikkelaars kunnen dus gebruik maken van de Apex-programmeertaal.

lees ook

Hoe Slack zich wil onderscheiden van Microsoft Teams

Nieuwe Slack-apps

Tegelijk introduceert Salesforce nieuwe toevoegingen aan bestaande Slack-applicaties op het eigen communicatieplatform.

  • Sales Cloud: automatiseert de statusupdates voor lopende deals, beschikt steeds over de meest recente gegevens en maakt samenwerking tussen teams op ieder moment mogelijk.
  • Service Cloud: wijst klantenverzoeken automatisch toe aan iemand uit het team.
  • Marketing Cloud: maakt samenwerkingen voor marketingcampagnes eenvoudiger. De app werkt ook samen met Account Engagement, die combinatie stelt verkopers onmiddellijk op de hoogte van nieuwe leads in Slack.

Deze toevoegingen benadrukken wat er mogelijk is met de ontwikkelingstool, want alles werd ontwikkeld met Salesforce Platform. Momenteel is het mogelijk de nieuwigheden uit te testen in bèta.

Een voorbeeld van Sales Cloud om lopende deals goed op te volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home