Red Hat brengt Kubernetes naar de edge

Red Hat maakt zich klaar voor de volgende stap in cloud computing met zijn nieuwste uitgave van OpenShift.

Om de stap richting de cloud edge te maken bouwt Red Hat verder op zijn Kubernetes-based hybride cloud met Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes. Hiermee kunnen organisaties veeleisende edge workloads draaien, zoals artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) bij industriële productie. Dankzij de combinatie van OpenShift en Cluster Management kunnen bedrijven hybride cloudomgevingen makkelijker beheren en vanuit één punt opschalen. 

In een statement vertelt Chris Wright, CTO van Red Hat: “De volgende generatie van hybrid cloudapplicaties is niet beperkt tot een datacenter of public cloudtoepassing. Deze innovaties zullen op zijn minst gedeeltelijk bestaan in de edge van wereldwijde netwerken. Dit sluit aan op de vraag van consumenten en lost uitdagingen binnen bedrijven op met bijna-realtime verwerking en analyse van data. De toekomst in de edge wordt mogelijk gemaakt door data, 5G, Linux containers en Kubernetes.”

Nieuwe mogelijkheden voor edge gebruik

Met zijn nieuwe uitgave van OpenShift, voegt Red Hat meerdere vernieuwingen toe voor het edge computing. Red Hat brengt onder andere de volgende veranderingen uit:

  • 3-node clusterondersteuning in Red Hat OpenShift 4.5. Hierdoor kunnen gebruikers de volledige mogelijkheden van Kubernetes met een kleinere footprint aan de edge van het netwerk inzetten. 
  • Beheer van duizenden edge-sites met Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes
  • De verdere ontwikkeling van het besturingssysteem moet voldoen aan de eisen van de edge

Het pas uitgebrachte OpenShift 4.5 brengt nog een aantal extra functies met zich mee. De belangrijkste hiervan is dat het vanaf nu full-stack VMware vSphere automatiseringen ondersteunt. Dit maakt het eenvoudiger om OpenShift toe te passen bovenop de ondersteunde vSphere-omgevingen. 

Nog een verandering is dat OpenShift vanaf nu klaar-voor-productie OpenShift Virtualisation bevat. Gebruikers kunnen bouwen op basis van het KubeVirt opensource-project, waardoor ze VM-applicaties kunnen ontwikkelen, toepassen en beheren naast de reguliere containers en serverless orchestration functies van Kubernetes.

Volgens IDC zijn er tegen 2025 maar liefst 55,9 miljard apparaten verbonden met de cloud edge. Met deze nieuwe uitgave van OpenShift zet Red Hat alvast een belangrijke stap om zich voor te bereiden op deze ontwikkeling.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home