IBM-CEO schudt management door elkaar, Red Hat krijgt nieuwe CEO

IBM CEO Arvind Krishna

Sinds gisteren bekleedt Arvind Krishna de rol als CEO van IBM. Op zijn eerste dag maakte hij meteen al een aantal ingrijpende beslissingen en kondigde meerdere grote verschuivingen aan van leidinggevenden binnen het bedrijf.

Het verwisselen van de rollen binnen IBM is onderdeel van Krishna’s plan om de focus van het bedrijf te leggen op cloud computing en artificiële intelligentie. Deze twee trends moeten volgens een LinkedIn-post van Krishna “maniakale focus hebben voor het hele bedrijf”.

Eén van de grote verschuivingen die Krishna doorvoerde, is het benoemen van Paul Cormier als voorzitter en CEO van Red Hat. Cormier vervangt Jim Whitehurst, die nu de taak als president van IBM opneemt. Voorheen was Cormier al president of products and technologies binnen Red Hat. 

Nieuwe CEO van Red Hat

Cormier sloot zich in 2001 aan bij  Red Hat. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de overstap naar een abonnementsmodel. Daarnaast zorgde Cormier ervoor dat de focus voor Red Hat Linux overging van een gratis te downloaden besturingssysteem naar een enterprise-versie voor grote bedrijven. Volgens cijfers van IBM wordt Red Hat Enterprise Linux tegenwoordig gebruikt door 90 procent van de Fortune 500-organisaties. 

“Toen ik me voor het eerst aansloot bij Red Hat was het onmogelijk om te voorspellen hoe Linux en opensource onze wereld zouden veranderen. Nu zijn ze werkelijk overal. De transformaties die ik zie in onze industrie zijn spannend. Ze brengen constant nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met zich mee”, vertelt Cormier

Whitehurst, de voormalige CEO van Red Hat, wordt nu chairman van het bedrijf. Hiermee neemt hij de voormalige positie van Krishna over. Volgens Krishna “staat Red Hat synoniem aan opensource en de hybride cloud, twee van de grootste drijvende krachten in onze industrie.”

Groei binnen het hele bedrijf

In zijn vorige rol als vice president van cloud en cognitive software droeg Krishna bij aan het vormgeven van de hybrid cloud en AI-initiatieven van IBM. Nu benoemt Krishna voormalig chief technology officer van Bank of America, Howard Boville, als senior vice president of cloud platform. Hij zal de IBM Cloud business unit gaan leiden. 

“Een van mijn belangrijkste prioriteiten zal zijn om de ondernemersmentaliteit in heel ons bedrijf aan te moedigen.” Dat vertelde Krishna in een mail aan zijn medewerkers, die hij later deelde via LinkedIn. “De ondernemersmentaliteit moet worden aangevuld met een groei-mindset. Deze mindset is gebaseerd op het inzicht dat we allemaal een enorme capaciteit voor groei hebben. Ook moeten we weten dat leren een voortdurend proces is.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home