OpenAI opent ‘GPT-winkel’ voor huisgemaakte GPT’s

gpt store

In de GPT Store kunnen Enterprise-gebruikers hun op maat gemaakte GPT’s delen met anderen en er een centje aan verdienen.

OpenAI heeft de deuren van zijn gloednieuwe ‘GPT Store’ officieel geopend met een blog. Dit is een soort appwinkel waar aangepaste GPT-modellen die door gebruikers zelf zijn ontwikkeld te koop kunnen worden aangeboden. Ieder model moet wel aan de huisregels voldoen, lezen we in de mail die The Verge een week geleden openbaar maakte.

De opening van de GPT-winkel is het vervolg op de aankondiging van aanpasbare GPT’s die OpenAI in november deed. Gebruikers met een Plus- of Enterprise-account kunnen hun eigen GPT bouwen met de GPT Builder, een chatbot die je helpt een andere chatbot te bouwen. Die aangepaste GPT’s kunnen allerlei gedaanten aannemen, van een schrijfcoach tot een chef-kok die recepten voor je bedenkt. Iedere persoonlijkheid heeft aangepaste instellingen die ervoor zorgen dat antwoorden beter passen bij specifieke vragen.

GPT te koop

Aanvankelijk waren die zelfgemaakte GPT’s enkel bestemd voor intern gebruik, maar vanaf nu zal je die dus ook te koop kunnen aanbieden via de winkel van OpenAI. Om een GPT-model te koop aan te bieden, moet je het simpelweg publiek publiceren. Dit pas je aan via de instellingen van je model. Hoeveel je kan verdienen aan je creaties is niet helemaal duidelijk, maar zal wellicht afhangen van hoeveel keer deze geïnstalleerd wordt door andere gebruikers.

De bedoeling was om de winkel al in november te openen, maar de grote opening werd uitgesteld. De problemen in de bestuurskamer zullen daar wellicht voor iets hebben tussen gezeten. Nu die definitief van de baan lijken, hoopt OpenAI zijn razendsnelle opmars een vervolg te geven in 2024. Het bedrijf boekte in 2023 een omzet van meer dan een miljard dollar.

lees ook

Na de grote doorbraak: kan OpenAI bevestigen in 2024?


Dit artikel verscheen origineel op 05 januari 2024. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home