Microsoft stelt eerste preview van .NET 7 beschikbaar

data code

Microsoft garandeert met de twintigste verjaardag van .NET opnieuw twintig jaar innovatie.

De eerste testversie van .NET7 is vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars om te testen. Je kan de .NET 7 Preview 1 hier downloaden. Deze versie van het ontwikkelframework mikt op containers en cloud-native applicaties. Microsoft wil in de toekomst containers rechtstreeks via MSBuild bouwen en meer telemetrie toevoegen. Het uiteindelijke doel is om containers flexibeler te maken.

De belangrijkste vernieuwingen in Preview 1 zijn annotatie voor nullabiliteit voor Microsoft.Extensions libraries, ARM64-verbeteringen en aanpassingen aan de Hot Reload-functionaliteit. Die laatste ligt gevoelig nadat Microsoft eerder Hot Reload wilde verwijderen van opensource .NET 6 om het exclusief aan te bieden vanaf Visual Studio 22. De community schreeuwde moord en brand, waardoor Microsoft op die beslissing is teruggekomen.

De eerste preview is relatief licht in nieuwe functies, maar Microsoft is ambitieus met heel wat nieuwe releases dit jaar om meer functionaliteit toe te voegen.

Migreren van .NET 6 is behoorlijk eenvoudig, maar we raden ontwikkelaars aan om te wachten tot de LTS-versie (Long Term Support) van .NET 7 om definitief de overstap te maken. Vandaag wordt .NET 6 nog tot november 2024 ondersteund.

Microsoft heeft de code met Visual Studio 17.2 Preview 1 voor Windows getest en goedgekeurd. Ondersteuning voor .NET 7 Preview 1 op Mac wordt op een later moment uitgerold. Meer informatie over alle nieuwe functies in .NET 7 Preview 1 kan je hier terugvinden.

lees ook

Microsoft stelt Visual Studio 2022 en .NET 6 algemeen beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home