Visual Studio 2022 op Mac nu beschikbaar als officiële release

Visual Studio 2022 for Mac

Tien maanden na de eerste private previewversie lanceert Visual Studio 22 officieel op macOS met heel wat prestatieverbeteringen en nieuwe functies.

Visual Studio 2022 for Mac (versie 17.0) heeft een volledig nieuwe UI met macOS als basis. De IDE draait nu ook native op .NET 6 waarmee het pakket de ware kracht van de Apple M1-chips kan gebruiken. Volgens Microsoft is er sprake van een prestatieboost tot 20 procent vergeleken met Visual Studio 2019.

Wie vroeger op Windows programmeerde, zal zich nu meer thuis voelen op de Mac-versie. Visual Studio 2022 hanteert meer terminologie uit de Windows-versie van Visual Studio.

Visual Studio 2022 for Mac voegt ondersteuning toe voor .NET 6 app-ontwikkeling, C# 10 en Azure Functions v4. Verder zitten nagenoeg alle functies van de Windows-versie die eind vorig jaar lanceerde ook in de Mac-versie. Denk daarbij aan IntelliCode, een AI-assistent die volledige regels van de code kan aanvullen of Hot Reload, een programma dat samenwerkt met .NET en C++ waarmee ontwikkelaars code direct kunnen updaten. De officiële release notes kan je hier raadplegen.

Het enige wat we missen in de officiële release van Visual Studio 2022 op Mac is ondersteuning voor .NET MAUI. Hiermee kan je gemakkelijker vanuit één codebasis apps schrijven die er modern uit zien op mobiel én desktop. Wie daarmee aan de slag wil, dient de previewversie te downloaden van Visual Studio 2022 for Mac 17.3 die vanaf vandaag beschikbaar is.

Beide versies van Visual Studio 2022 for Mac kan je vanaf nu hier downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home