Microsoft brengt .NET 8 uit

.net 8

Microsoft lanceert de achtste versie van het opensource ontwikkelingsplatform .NET. De update brengt verbeteringen op gebied van prestaties, stabiliteit en beveiliging.

De digitale .NET-conferentie is volop aan de gang. Geen betere gelegenheid om een nieuwe versie van het opensource ontwikkelingsplatform los te laten en Microsoft had dan ook goed nieuws voor de aanwezigen op de openingsdag. .NET 8 is per direct beschikbaar en zal drie jaar lang van ondersteuning voorzien worden.

Duizenden verbeteringen

.NET 8 bevat volgens Microsoft ‘duizenden verbeteringen op gebied van prestaties, stabiliteit en beveiliging’. Enkele nieuwigheden in deze release zijn onder meer een Dynamic Profile-Guided Optimization codegenerator, een instructieset voor parallelle bewerkingen op 512-bit vectoren en primitieve types voor UTF-8 formattering. .NET 8 moet ook over het algemeen voor prestatieverbeteringen van applicaties zorgen.

Geen aankondiging zonder generatieve AI en dus is ook daar naar gekeken in de nieuwe versie van .NET. Applicaties gebouwd op het platform kunnen gecompileerd worden naar native code en ook LLM’s en andere AI-toepassingen kunnen voortaan gebruikt worden op het platform. Tenslotte kunnen ook cross-platform applicaties voor Windows, Mac, iPad, iPhone en Android ontwikkeld worden in .NET Maui.

Meer informatie over de nieuwe versie van .NET 8 zal wellicht nog aan bod komen tijdens de conferentie. Die is volledig digitaal te volgen. Samen met een nieuwe versie van .NET lanceert Microsoft ook Visual Studio 17.8.

lees ook

Visual Studio werkt aan een redesign en wil jouw mening horen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home