Preview van .NET 9 beschikbaar, met focus op cloud-native en AI

ai coderen

Microsoft geeft een preview vrij van .NET 9. Het opensource ontwikkelingsplatform focust in de nieuwe release op cloud-native ontwikkeling en artificiële intelligentie.

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag aan de slag met de preview van .NET 9. Naast de algemene verbeteringen op gebieden van prestaties, productiviteit en beveiliging, springen twee focusdomeinen uit het oog bij deze release: cloud-native ontwikkeling en, hoe kan het ook anders, AI. Microsoft doet zijn toekomstvisie voor het .NET-platform uit de doeken in een blog.

Cloud-native applicatieontwikkeling zal nog beter omarmd worden in .NET 9, legt Microsoft uit. Visual Studio en Visual Studio Code zullen nieuwe ontwikkel- en implementatie-ervaringen voor .NET Aspire bevatten. Dit omvat het configureren van componenten, debuggen van de AppHost en volledige integratie met het dashboard voor ontwikkelaars. Microsoft wil het ook eenvoudiger maken om applicaties ontwikkeld in .NET 9 te schalen met Azure Container Apps.

Meer AI

Geen aankondiging is vandaag de dag volledig zonder artificiële intelligentie te vermelden. .NET 8 opende de deuren voor vlottere AI-integratie in het ontwikkelingsplatform en de aankomende versie zet die koers verder. .NET 9 zal documentatie aanreiken over modellen van OpenAI alsook opensource modellen. Dit moet ontwikkelaars de nodige middelen aanreiken om hun applicaties te kruiden met een snufje AI.

lees ook

Grootmachten verenigen zich rond beveiliging van AI

De preview van .NET 9 is te downloaden via Github, waar ook een backlog met bijkomende informatie te raadplegen is. Voor de stabiele release is het wellicht nog wachten tot november. Microsoft lanceert nieuwe versies traditioneel tijdens de jaarlijkse .NET-conferentie. Zo gebeurde het ook vorig jaar met de release van .NET 8.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home