Microsoft zet AI mee aan het stuur van je website

ai

Microsoft introduceert Copilot in zijn webdesigntool Power Pages. Met de hulp van generatieve AI kan je op basis van tekstprompts onderdelen voor je website bouwen.

Het woord ‘Copilot’ viel meer dan eens tijdens de Microsoft Build-conferentie deze week. Copilot is de overkoepelende naam die Microsoft gebruikt voor nieuwe generatieve AI-hulpmiddelen voor zijn applicaties en Windows. Ook voor de webdesigntool Power Pages zal Microsoft zo’n copiloot introduceren om het bouwen van een website te vereenvoudigen.

lees ook

Van autopiloot tot copiloot: hoe zal AI ons (werk)leven veranderen?

Geen leeg blad

Dat werkt als volgt. Je vertelt Copilot simpelweg wat je wilt en de algoritmen ontwerpen een template. Power Pages zal onder andere tekst, invulformulieren en zelfs chatbots kunnen maken, maar kan ook advies geven voor de lay-out en het algemene design van je website. Zo hoef je niet meer met een leeg blad te beginnen.

De tool zelf is gebouwd op het GPT 3.5-model van OpenAI, waartoe Microsoft dankzij zijn gulle sponsoring van het bedrijf toegang heeft voor eigen gebruik. Dat is niet de allernieuwste versie van het taalmodel, maar de capaciteiten GPT 3.5 zijn al zeer uitgebreid. Desondanks vraagt Microsoft aan gebruikers van Power Pages om actief feedback te geven over de AI-gegeneerde ontwerpen.

De softwarereus benadrukt tenslotte nog aan TechCrunch dat Copilot ingebouwde mechanismen zal bevatten om geen ‘schadelijke content’ te produceren. Dit moet voorkomen dat de tool kan misbruikt worden om bijvoorbeeld spamwebsites op te richten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home