Meta presenteert nieuwe mixed reality headset tijdens virtueel event op 11 oktober

Mixed reality

Naar alle verwachtingen zal Meta de next-gen mixed reality-bril voorstellen tijdens het virtuele event Meta Connect 2022 op dinsdag 11 oktober.

De site van het event geeft niet expliciet aan dat de MR-headset zal worden voorgesteld. Wel staat er te lezen dat volgers van de online conferentie te zien krijgen hoe de metaverse wordt gebouwd door verschillende partners en dat samenwerking de sleutel tot succes is. Het event voorziet eveneens sessies voor ontwikkelaars al zijn er nog geen verdere details en sprekers bekend.

Opvolger Oculus Quest 2

Dat Meta de nieuwe mixed reality (een combinatie van AR en VR) headset zal voorstellen, leidt geen twijfel. In augustus verkondigde Meta-baas Mark Zuckerberg al dat zijn bedrijf de opvolger van de Oculus Quest 2 begin oktober zou presenteren. Zuckerberg lichtte in mei al een flinke tip van de sluier op in een filmpje. Daarin toont hij verschillende toepassingen en mogelijkheden.

De MR-bril integreert VR en live beelden van camera’s aan de buitenkant van de headset. Door die beelden te mixen op een beeldscherm in de headset, krijgt de gebruiker een mixed reality ervaring. Door die integratie krijgt de headset de volledige, immersieve controle over de hele visuele omgeving. En dat met een groter gezichtsveld waardoor gebruikers in een virtuele wereld kunnen duiken of virtuele objecten kunnen plaatsen in ruimtes die echt rond hen zijn.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Voor gaming en productiviteit

Om meer te weten over de hardware-specs van de headset zal het wachten zijn tot 11 oktober. De verwachting is wel dat het toestel een hogere schermresolutie zal krijgen, inclusief oog- en gezichtstracking. De headset zal draaien op Qualcomm chipset. Wellicht mikt Meta met het nieuwe toestel zowel op gamers als ontwikkelaars.

Dat de headset games zal ondersteunen is logisch, gezien de geschiedenis van de VR-headsets. Toch bleek uit een rapport, ingekeken door Silicon Angle in mei, dat Meta werkt aan een headset die zich richt op productiviteit. Volgens werknemers van Meta zijn er gelijkenissen merkbaar met Google Chromebooks die het mogelijk moeten maken om toegang te krijgen via een browser tot toepassingen en diensten online.

Tot slot zal de metaverse app Horizon Worlds een update krijgen. De virtuele wereld van Meta kreeg bij de release veel negatieve commentaren omdat de graphics te oubollig waren. De verwachting is hier dat Meta de avatar-graphics in een nieuw kleedje zal steken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home