Facebook investeert 50 miljoen dollar in de creatie van het metaverse

VR

Facebook maakt 50 miljoen dollar vrij om de komende twee jaar te investeren in de creatie van een virtueel gedeelde ruimte. Dit wordt ook wel het metaverse genoemd.

Mark Zuckerberg is helemaal weg van het metaverse. Om de gedeelde ruimte te bouwen maakt zijn bedrijf, Facebook, een fonds van 50 miljoen dollar vrij. Dit maakt het bedrijf bekend op de online blog van Facebook. De officiële naam van het fonds is het XR Programs and Research Fund. Uit het spaarvarken wordt de komende twee jaar geld gehaald, om te investeren in programma’s en extern onderzoek.

Verspreide investering

Volgens Facebook is het metaverse het volgende belangrijke computerplatform, wat het dus de moeite waard maakt om in te investeren. Al is 50 miljoen dollar geen immens bedrag voor een bedrijf dat vorig kwartaal 29 miljard dollar omzet haalde. Hiervan was 10,4 miljard dollar winst.

Voor de realisatie van het metaverse zal het bedrijf samenwerken met beleidsmakers, onderzoekers en partners uit de industrie. Op de blog is te vinden dat het bedrijf uitkijkt naar een samenwerking met bijvoorbeeld de Europese organisatie Women in Immersive Tech, Africa No Filter en Electric South.

Het metaverse van Facebook

In de blog is ook de definitie te vinden die Facebook hanteert voor het metaverse: “Een virtuele ruimte waar je samen met andere mensen op ontdekking kan gaan en samen dingen kan creëren.” Die mensen moeten zelfs niet in dezelfde fysieke ruimte aanwezig zijn.

Op dit moment is Facebook al aan het experimenteren met het metaverse. Onlangs nodigde Zuckerberg enkele mensen uit in zijn online ruimte. Op het event stelde hij de VR-vergaderruimte voor, dat onder de naam Facebook Horizon Workrooms lanceert.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home