Facebook toont virtual reality werkplek via Oculus

oculus facebook infinite office

Op Facebook Connect, een virtuele persconferentie met focus op virtual reality, heeft de sociale mediagigant zijn plannen getoond hoe een virtuele werkomgeving eruit kan zien. In combinatie met de nieuwe Oculus Quest 2 vr-bril en Logitech toetsenbord kan je overal virtueel werken.

Facebook introduceert binnenkort een experiment onder de noemer ‘Infinite Office’ waar je meerdere schermen in virtual reality kan raadplegen. In plaats van naar een monitor te kijken, heb je een VR-bril op je neus waarmee je diverse vensters kan openen of een virtuele desktopomgeving kan starten.

Je kan chatten met andere collega’s en meldingen ontvangen via de centrale console die de hele tijd onderaan je gezichtsveld zichtbaar is. In samenwerking met Logitech komt er later dit jaar een VR-compatibel toetsenbord met aangrenzend touchpad. In VR zie je een virtueel toetsenbord met identiek dezelfde dimensies als het echte dat net onder je zit. Je handen zijn zichtbaar in VR, waardoor een aanraking op een virtuele toets correleert met dezelfde echte fysieke toets.

Gebrek aan professionele apps

Een virtuele omgeving beperkt je niet tot één monitor, waardoor je rondom diverse vensters kan openen om vlot te multitasken. Je kan je handen gebruiken om doorheen de omgeving te navigeren. De meegeleverde controllers van de VR-bril heb je niet nodig in Infinite Office.

De functie start in béta deze winter voor wie geïnteresseerd is. Belangrijke kanttekening: Oculus is eigendom van Facebook, wat betekent dat je een Facebookprofiel moet gebruiken om de dienst te starten. Professionele diensten zoals Office 365 of G Suite zijn vandaag nog niet aanwezig in de Oculus Store, maar via virtual desktop kan je je scherm nog altijd wel virtueel weergeven zonder nood aan een monitor.

Samen met het nieuwe experiment lanceert Facebook de Oculus Quest 2 met een hogere schermresolutie per oog vergeleken met de originele Quest. De stand-alone VR-bril focust initieel op mediaconsumptie en gaming, maar je kan de headset via USB-C connecteren met een pc om vanaf daar (professionele) VR-toepassingen te starten. De vier camera’s in de headset en de meegeleverde controllers zorgen ervoor dat je zonder extra sensors vrij kan rondwandelen in zowat elke ruimte door vooraf de (virtuele) grenzen aan te duiden.

Tip: Oculus for Business biedt nu enkel de Oculus Quest aan in België

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home