Google I/O vindt plaats op 14 mei

google i/o

De volgende editie van de ontwikkelaarsconferentie Google I/O zal doorgaan op 14 mei. De rode draad wordt, net als vorig jaar, AI.

Google maakt de datum bekend van zijn jaarlijkse ontwikkelaarshoogmis I/O. Die zal doorgaan op 14 mei. Een beperkt publiek zal ter plaatse worden uitgenodigd, maar Google I/O is sinds enkele jaren vooral een online gebeuren. De keynotes en sessies zijn live te volgen.

Wat mogen we dit jaar verwachten van Google? Al jaar en dag onthult Google tijdens de conferentie een nieuwe Android-versie. Android 15 ligt op dit moment in de handen van ontwikkelaars en kort na I/O zal wellicht een eerste publieke bèta verschijnen. De nieuwe Android-versie belooft voornamelijk verbeteringen in algemene prestaties en beveiliging. Mogelijk lanceert Google ook de Pixel 8a, sinds eind vorig jaar zijn de Pixel-telefoons ook te koop in ons land, maar hardware speelt slechts een bijrol tijdens I/O.

Hobbelig AI-parcours

Het thema bij uitstek van Google I/O zal natuurlijk (generatieve) AI zijn. Tijdens zijn conferentie zal Google ons opnieuw moeten overtuigen dat het kan wedijveren met OpenAI, Anthropic, Microsoft en co. De techreus heeft er al een hobbelig parcours opzitten met zijn generatieve AI-diensten. Vorig jaar liep de lancering van Bard helemaal in het honderd, en ook met Gemini liep niet alles helemaal op wieltjes.

lees ook

AI voor smartphones van Google draait dan toch op alle AI-smartphones van Google

Wat Google dan precies zou kunnen aankondigen rond generatieve AI, is nog niet helemaal duidelijk. Begin dit jaar lanceerde Google al Gemini Ultra, Gemini Pro (1.5), Gemini Nano en het kleinere zusje Gemma. Een vrij complete LLM-lineup, dus het zou ons vroeg lijken om tijdens I/O al een nieuwe versie te lanceren. Wellicht zal Google diepere integraties van de AI-modellen binnen zijn overige diensten aankondigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home