GitHub lanceert certificeringsprogramma voor iedere gebruiker

github

GitHub start met een eigen certificeringsplatform waarbij gebruikers vier verschillende certificeringen kunnen behalen om zo hun expertise te verzilveren. 

Het software-ontwikkelingsplatform GitHub lanceert een certificeringsplatform voor iedere gebruiker waarin vier verschillende certificeringen behaald kunnen worden. Voorheen was dit platform enkel beschikbaar voor eigen werknemers, maar nu kan elke gebruiker met deze certificeringen zijn expertise aantonen in bepaalde disciplines. GitHub ontwikkelde op het Microsoft Learn platform een gids met verschillende modules om gebruikers op weg te helpen.  

Vier certificeringen

Op het nieuwe platform staan vier certificeringen die gebruikers kunnen behalen. Deze focussen zich telkens op een andere discipline. Door het behalen van deze certificeringen, kunnen gebruikers genieten van een concurrentievoordeel als GitHub-expert. De vier disciplines zien er als volgt uit:  

  • GitHub Foundations: In deze module start je met de basis van GitHub en wat de fundamentele concepten inhouden.  
  • GitHub Actions: De focus ligt hier voornamelijk op het automatiseren van softwareworkflows. Je leert hier om je code rechtstreeks vanuit GitHub te bouwen, testen en implementeren. 
  • Advanced Security: In deze module ontdek je hoe je je code kunt beveiligen met geavanceerde beveiligingsfuncties in elke fase van de ontwikkelingslevenscyclus.  
  • Administration: In deze module leer je een eigen GitHub-omgeving op te zetten en beheren.

lees ook

GitHub maakt Copilot Chat algemeen beschikbaar

Om deze certificeringen te verzilveren, dienen gebruikers een examen af te leggen. Dit kost 200 dollar per examen en voor een herexamen komt er telkens weer 200 dollar bij. Tussen elk examen moet er 48 uur tussen zitten en gebruikers mogen maximaal vijf keer proberen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home