GitHub Copilot beschuldigd van plagiaat

Github copilot

De ontwikkelaar van Copilot, Alex Graveley, moet zijn project publiekelijk verdedigen. Hij reageert op kritiek van een ontwikkelaar, die online beweert dat Copilot zijn code plagieert.  

GitHub Copilot ligt onder vuur. Ontwikkelaar en professor Computerwetenschappen en Engineering aan de Texas A&M Universiteit, Tim Davis, beweert dat de codeerhulp stukken van zijn code gewoonweg kopieert. Dat stuitte hem op de borst en dus uitte hij zijn ongenoegen op Twitter.  

De tweet bereikte uiteindelijk de tijdlijn van de ontwikkelaar van Copilot, Alex Graveley. Hij doet de bewering van Davis af als nonsens want ‘de code in kwestie verschilt van het gegeven voorbeeld. Het is gelijkaardig, maar verschillend.’

Davis blijft toch bijzonder teleurgesteld in Copilot. Hij geeft online nog mee dat hij bij zijn eerste aanmelding de optie had gedeactiveerd waardoor de AI-assistent zijn code zou kunnen gebruiken. Online krijgt hij van heel wat andere ontwikkelaars bijval.

Niet feilloos

GitHub Copilot kwam in juni publiekelijk beschikbaar. De softwareontwikkelaar gaf toen mee dat bijna veertig procent van alle code binnen Copilot geschreven wordt door AI. Onder de veelgestelde vragen duidt het project ook dat ‘de grote meerderheid van de code die GitHub Copilot suggereert nog nooit eerder gezien werd.’

De AI-assistent heeft nooit bij alle ontwikkelaars op de bovenste plank gelegen. Veel ontwikkelaars bleven van het project weg uit angst voor gegevensverzending naar het moederbedrijf van GitHub, Microsoft. Het alternatieve en onafhankelijke FauxPilot lanceerde enkele maanden later om ook de ontwikkelaars die hun gegevens niet graag doorspelen aan Microsoft een AI-codeerhulp te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home