Azure app services draaien voortaan hybride in containers

Microsoft Azure

Microsoft brengt Azure app services via container-integratie naar op Azure gebaseerde hybride omgevingen, zodat je ze overal kan draaien.

Azure app services zoals App Service, Functions, Logic Apps, API Management en Event Grid draaien voortaan op Kubernetes-clusters waar die ook staan. Dankzij de Azure Arc-integratie hoef je niet meer te kiezen tussen on-premises, de (multi)cloud of edge-omgevingen. Microsoft maakt zo de keuze tussen de productiviteit van een PaaS-oplossing en de controle van Kubernetes overbodig, aangezien dezelfde app services kunnen draaien in beide scenario’s.

De Azure Arc-compatibiliteit houdt in dat Microsoft-klanten hun Web Apps, Functions, API-gateways, Logic Apps en Event Grid-diensten kunnen uitrollen op vooraf geprovisioneerde Kubernetes-clusters. Het spreekt voor zich dat die vrijheid wel met een prijs komt: Microsoft rekent erop dat je hybride omgeving met Azure Stack is gebouwd. De softwarereus kondigt de nieuwe functionaliteit aan op Build 2021 en maakt ze per direct beschikbaar als publieke preview.

Azure Stack HCI

In de marge van de aankondiging laat Microsoft ook weten dat de Azure Kubernetes Service (AKS) op Azure Stack HCI algemeen beschikbaar is. Asure Stack HCI laat ontwikkelaars toe om containertoepassingen uit te rollen in eigen datacenters of edge-locaties. De uitrol van clusters wordt eenvoudig via de Windows Admin-gebruikersinterface.

Azure Stack HCI krijgt in één adem ook enkele nieuwe functies, zoals multicluster-monitoring via het Azure-portaal. Zo hoef je niet meer aanwezig te zijn op een fysieke locatie om de status van on-premises-clusters te analyseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home