AWS, Microsoft, Meta en TomTom maken kaarten toegankelijker voor appontwikkeling

Een nieuwe industriegroep om kaarten toegankelijker te maken voor ontwikkelaars, ontstaat uit een samenwerking van verschillende bedrijven.

Overture Maps Foundation zal een nieuwe samenwerkingsgroep worden dat als doel heeft om kaartendata toegankelijker te maken. De groep is onderdeel van de Linux Foundation en krijgt steun van AWS, Microsoft, Meta en TomTom.

Google doet niet mee aan het gedeelde collectief. De zoekgigant heeft echter heel wat map data in handen met Google Maps en Waze, dat als onafhankelijk dochterbedrijf van Google opereert. Apple heeft voor zijn producten net zo goed een eigen navigatie-app, maar sluit zich net zo goed niet aan bij het initiatief.  

Voor ontwikkelaars

Door het initiatief moeten ontwikkelaars sneller en eenvoudiger aan de benodigde data kunnen. In heel wat applicaties zitten wegenkaarten opgenomen. Momenteel kloppen ontwikkelaars aan bij verschillende bedrijven om de nodige map data in handen te hebben. Dat komt doordat de data verspreid ligt bij de verschillende gegevensaanbieders.

In de nieuw opgerichte Overture Maps Foundation moeten nieuwe producten het leven zien. De kaarten van deze groep zullen informatie bevatten van verschillende interne datapunten, gecombineerd met data van externe partners. Tot slot voegt de groep nog een laagje AI toe om de verzamelde gegevens te verbeteren.

Standaard nodig

Om de nieuwe kaarten te ontwerpen, is er eerst een standaard nodig. Map data wordt momenteel in allerlei formaten verzameld, waardoor compatibiliteit is uitgesloten. Een duidelijke standaard moet daar verandering in brengen.

De standaard zal er snel moeten komen want er wordt beloofd dat de eerste kaarten in de eerste helft van 2023 klaar zijn voor gebruik.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home