Apple Maps vernieuwt Benelux-kaarten met 3D-gebouwen en 360°-beelden

Apple Maps duwt er geleidelijk aan verbeteringen door voor Belgische, Nederlandse en Luxemburgse gebruikers. Het is niet duidelijk wanneer de uitrol compleet moet zijn.

Apple vernieuwt de wegenkaarten van de Benelux in zijn navigatie-app. Vernieuwingen werden online gedeeld door verschillende Apple-gebruikers. Officiële communicatie is er niet.

Justin O’Beirne volgt de ontwikkelingen van de applicatie op de voet op. Volgens hem zitten de vernieuwingen voor de Benelux en Zwitserland in de testfase.

Meer zoals Google Maps

De vernieuwde kaarten brengen functies met zich mee die voor Google Maps-gebruikers niet onbekend zijn. Het gaat om 3D-visualisaties van gebouwen, het tonen van snelheidslimieten op autowegen en Apple Look Around. Dat laatste is een variant op Street View van Google en geeft gebruikers de mogelijkheid om in de applicatie in straten rond te wandelen door gebruik van 360°-beelden.

Het is niet duidelijk wanneer de vernieuwingen voor alle gebruikers beschikbaar zijn. De functies lijken ook niet allemaal tegelijk door te komen, het is dus mogelijk dat Look Around nog niet beschikbaar is terwijl gebouwen wel al in 3D te bewonderen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home