Linux Foundation en CNCF publiceren cursus om ethisch verantwoord te leren ontwikkelen

Drie spelers uit de ontwikkelaarswereld brengen samen de cursus Ethics in Open Source Development uit. De cursus is gratis te verkrijgen.

Hoewel met de beste bedoelingen technologieën ontwikkeld worden, kan iedere nieuwigheid ongewenste ethische gevolgen meebrengen. Tijdens het ontwikkelingsproces nadenken over ‘Op welke manier kunnen hackers mijn code msibruiken?’ en ‘Kan mijn algoritme negatieve gevolgen hebben voor bepaalde mensen in de samenleving?’, verkleint de kans op deze narigheden.

Linux Foundation Training & Certification, Cloud Native Computing Foundation en Ethical Intelligence, bedachten daarom gezamenlijk een cursus die ontwikkelaars helpt na te denken over ethische gevolgen van hun opensource-creaties.

In de cursus ontdekken product managers hoe ze ethiek in hun manier van werken laten spelen. Ontwikkelaars kunnen de cursus dan weer gebruiken om denktechnieken en frameworks rond het onderwerp te ontdekken.

Voorbereid

Ethische overwegingen vormt de laatste jaren vaker het onderwerp van debat. Nu artificiële intelligentie (AI) en machine learning toegankelijker en populairder worden, is de EU van plan snel regulering rond deze technologieën te voorzien.

Vorig jaar lanceerde de Europese Commissie een voorstel voor de strengere regulering van AI. Het is nog wachten op een definitieve wettekst, maar het toont wel het belang om goed na te denken over de consequenties die projecten kunnen hebben op ethisch vlak.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home