Apple kondigt digitale versie WWDC 2021 aan, start op 7 juni

Apple WWDC 2021

Traditioneel bevatten uitnodigingen van Apple weinig tot geen informatie over mogelijke aankondigingen en onderwerpen.

Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) vindt dit jaar plaats van 7 juni tot 11 juni. Net als vorig jaar gaat het opnieuw om een online event. De uitnodiging toont een memoji-personage dat een bril heeft en de datum (7 juni) reflecteert die op het scherm ervoor zichtbaar is. Gaat het om een eenvoudige reflectie of wil Apple het WWDC-event gebruiken om meer informatie te geven over zijn AR- en VR-plannen? Eerder dit jaar rapporteerden we al dat Apple vandaag mogelijk aan een high-end VR-bril werkt en ook plannen heeft voor een AR-bril in de nabije toekomst.

In een statement bij de uitnodiging zegt Susan Prescott, VP of worldwide developer relations, dat Apple aan de grootste WWDC ooit werkt. “We zijn enthousiast om onze nieuwste tools te delen met ontwikkelaars en om hen te steunen in het creëren van apps.”

WWDC is vaak een belangrijk moment voor Apple om de nieuwste ontwikkelingen rond iOS, iPadOS en macOS te delen met het grote publiek. Vorig jaar kwam ook de Apple M1-chip ruim aan bod. Een aankondiging van nieuwe chips komt vermoedelijk te vroeg, maar Apple zal sowieso wel een update geven hoe de transitie naar de nieuwe ARM-architectuur loopt bij ontwikkelaars.

lees ook

Mac Pro-prestaties op Windows: de meerprijs van het Apple-systeem

Wie op een aankondiging van nieuwe hardware hoopt, moeten we waarschijnlijk teleurstellen. WWDC focust sterk op ontwikkelaars en legt zelden de nadruk op hardware, uitgezonderd de aankondiging van de nieuwe Mac Pro twee jaar geleden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home