Verbatim lanceert SSD waarop je één keer data kan wegschrijven

Verbatim SWOVA128G

De Write-Once externe SSD wordt geleverd met een garantie van 10 jaar en heeft 128 GB interne opslag.

Verbatim positioneert het product als een oplossing om toevallige verwijdering of overschrijving van data te voorkomen. Hiermee voorkom je ook dat SSD’s in kwaliteit afnemen door vele schrijfopdrachten.

De Verbatim SWOVA128G maakt gebruik van hoge kwaliteit industriële NAND Flash-cellen die strikte standaarden volgen. Volgens de fabrikant kunnen de cellen tien jaar of meer data bewaren in omgevingen van 55 graden Celsius of lager. De maximale leessnelheid is 540 MB/s, data wegschrijven kan aan 180 MB/s. De SSD maakt gebruik van de USB 3.2 Gen 1-standaard en kan je via USB-A als USB-C aansluiten.

Geen echte garanties

Om data naar de SSD te schrijven, moet je beroep doen op speciale meegeleverde software van Verbatim. Die is vandaag enkel compatibel met Windows 10 of 11 en vereist minstens .NET 4.8. Data bekijken kan op haast elk OS omdat het wordt bewaard als exFAT. Onder andere macOS, Chrome OS, iOS, Android en Windows-toestellen kunnen dat formaat lezen. Gek genoeg staat Linux niet in de compatibiliteitslijst, afwachten of het om een fout gaat of een effectieve beperking.

lees ook

Samsung Portable SSD T7 Shield review: snel en stevig maar slordig

Verbatim voegt bij het product wel heel wat kleine letter toe. Het product heeft niet als doel om elite-hackers tegen te gaan en focust op een kantooromgeving. Een belangrijk sterretje in de aankondiging is dat de 10 jaar garantie wijst op het vervangen van een defect apparaat. Verbatim garandeert namelijk niet dat je bestanden nooit kan verwijderen of overschrijven.

Initieel wordt de Verbatim SWOVA128G enkel in Japan gelanceerd. Afwachten of de fabrikant de SSD wereldwijd lanceert. Een Japanse adviesprijs is voorlopig nog niet beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home