Veeam lanceert nieuwe producten voor AWS, Microsoft Teams en NetApp

Veeam

Veeam trapte voor het weekend zijn VeeamON-conferentie digitaal af met de lancering van een handvol nieuwe producten en features. Een overzicht.

Veeam Backup for AWS v2

Eén van de grootste aankondigingen is de tweede generatie van Veeam Backup for AWS, met native Amazon EC2-back-up en -herstel, waaronder bescherming tegen regionale storingen door Amazon EBS-snapshots (Elastic Block Store) te repliceren en te herstellen over AWS-accounts en -regio’s heen.

De oplossing kan standalone worden geïmplementeerd of geïntegreerd in het Veem Platform. Veeam Backup for AWS v2 is nu beschikbaar in de AWS Marketplace in gratis, betalende en bring-your-own-license edities. De gratis versie beschikt over alle functionaliteit, maar is beperk tot tien Amazon EC2-instances.

Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5

Een andere grote aankondiging is de vijfde generatie van Veeams back-up-oplossing voor Office 365, met een bijzondere focus op Microsoft Teams, dat zich over het algemeen niet zo eenvoudig laat back-uppen. Dankzij de ondersteuning van Teams-api’s biedt de oplossing van Veeam back-up en herstel van Teams-data, -kanalen, -instellingen en -tabbladen.

Versie 5 van Veeam Backup for Microsoft Office 365 is algemeen beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2020. Het is één van de snelst groeiende producten van de back-upspecialist en wordt gebruikt door meer dan 120.000 organisaties, die samen zo’n 12 miljoen gebruikers vertegenwoordigen.

Veeam Availability Orchestrator v3 ondersteunt NetApp OnTap

Daarnaast lanceerde Veeam ook versie drie van zijn Availability Orchestrator (VAO 3), die voortaan volledige ondersteuning voor NetApp OnTap-snapshots biedt. Dat stelt gebruikers in staat om de continuïteit van IT-services te waarborgen dankzij uitbreidbare herstelorkestratie van door Veeam aangedreven back-ups en replica’s, en array-gebaseerde replicatie voor NetApp OnTap-klanten.

Deze nieuwe functie, Storage Orchestration Plans, stelt klanten in staat om failover op NetApp OnTap-opslag te orkestreren naar een secundaire herstelsite, of dit nu een noodherstelsite is of een nieuw datacenter.

Nieuw DR Pack voor Veeam Availability Orchestrator

Veeam Availability Orchestrator v3 bevat ook een nieuw DR Pack, bedoeld voor planning en compliance van disaster recovery, voor gebruikers van Veeam Backup & Replication of Veeam Avalability Suite. DR Pack wordt in de komende 30 dagen beschikbaar gemaakt.

Het pakket stelt bedrijven in staat om DR-planning op een kostefficiënte wijze eenvoudig en betrouwbaar uit te breiden om alle workloads te omvatten, tegenover alleen de meest essentiële workloads zoals tot nu toe vaak de afweging is.

Voorproefje nieuwe Veeam Availability Suite

Tot slot gaf Veeam nog een sneak peek van enkele nieuwe functies voor de aankomende nieuwe Veaam Availability Suite.

Het gaat dan onder meer om near-continuous databescherming, die replicatie van VM’s biedt met herstelpuntdoelstellingen van amper enkele seconden voor tier-one VMware vSphere-workloads.

Daarnaast behoren ook direct herstel van elke back-up naar een Microsoft Hyper-V-VM, onmiddellijke publicatie van NAS Backup-inhoud en direct herstel van Microsoft SQL Server- en Oracle-databases tot de nieuwe mogelijkheden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home