ThoughtSpot springt mee op de GPT3-hype

thoughtspot

ThoughSpot voegt een vleugje AI toe aan het datavisualisatieplatform. Hiermee kan natuurlijke taal in een handomdraai worden omgezet naar grafieken met relevante data.

Het is weer een zeer interessante week voor de liefhebber van artificiële intelligentie. Nadat Salesforce op dinsdag Einstein GPT lanceerde, komt ThoughtSpot nu op de proppen met een integratie van GPT3 voor het datavisualisatieplatform. De integratie, die de naam ThoughtSpot Sage krijgt, moet gebruikers van de software helpen om sneller relevante data te vinden in hun databases door natuurlijke taal om te zetten naar visuele gegevens.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein GPT: generatieve AI voor het hele portfolio

Van woord naar grafiek

De GPT3-integratie zal de vorm van een zoekfunctie aannemen. Je kan in natuurlijke taal bijvoorbeeld wat je best verkopende producten in de maand februari waren. ThoughtSpot zal dan zelf op zoek gaan naar de juiste data in alle databases waar het toegang tot heeft en zet de informatie meteen om in hapklare grafieken. Zo heb je in geen tijd de juiste data die je nodig hebt.

Een korte demo van ThoughtSpot Sage. Bron: ThoughtSpot

CEO Sudseesh Nair vertelt aan TechCrunch dat ThoughtSpot niet zomaar blind mee op de hype springt. Het databedrijf werkt al enkele jaren aan een dergelijke functie. ThoughtSpot overweegde zelfs om een eigen AI-taalmodel hiervoor te ontwikkelen. Maar met de hulp van OpenAI, dat het GPT3-taalmodel als een (betaalde) API aanbiedt, kan het de functie nu versneld uitrollen.

ThoughtSpot heeft naar eigen zeggen wel gesleuteld aan het taalmodel om de accuraatheid zo hoog mogelijk te houden. ChatGPT zit er namelijk af en toe wel eens naast, en bij data-analyse wil je als bedrijf niet de verkeerde data voorgeschoteld krijgen. Daarom stelt ThoughtSpot de integratie eerst in bètavorm open, waarbij het ook actief de feedback van testers zal vragen.

Welke datavisualisatiesoftware gebruikt je bedrijf?

ThoughtSpot is één van de bekendere platformen om data te visualiseren, naast onder andere Microsoft BI en Tableau. Vorig jaar maakten we kennis met de unieke visie waarmee het bedrijf de markt wil bestormen. Gebruikt jouw bedrijf ThougthSpot of een andere software? Laat het ons weten door onderstaande poll in te vullen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home