Splunk-CEO Doug Merritt vertrekt

Splunk

Splunk kondigt aan dat CEO Doug Merritt aftreedt. Merritt stond zes jaar lang aan het roer van de data-analyse gigant. Graham Smith, de voorzitter van het Splunk-bestuur zal de rol van CEO tijdelijk overnemen. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe CEO zal Merritt een adviserende functie blijven houden. 

Nadat het nieuws over het aftreden van Merritt bekend werd, daalden de Splunk-aandelen met meer dan 18%. Deze enorme prijsdaling is opvallend, aangezien het bedrijf in het laatste kwartaal voornamelijk sterke financiële cijfers liet zien. Aan het einde van kwartaal drie rapporteerde Splunk aan zijn investeerders dat de omzet gedurende het kwartaal met 19% omhoog was gesprongen. 

Splunk staat met name bekend om zijn dataverwerkingsplatform dat door enterprises gebruikt wordt om technische problemen in hun IT-infrastructuur te detecteren en oplossen. Daarnaast biedt het platform van Splunk een uitgebreide set aan tools om cybersecurity-incidenten, zoals datalekken, aan te pakken. Het bedrijf heeft tienduizenden klanten, waaronder veel van ‘s werelds grootste bedrijven. 

Enorme groei onder CEO Merritt

Merritt vervulde zes jaar lang de rol van CEO binnen Splunk. In het fiscale jaar 2014, het jaar voordat Merritt de leiding kreeg, behaalde Splunk een totale omzet van 302 miljoen dollar. Tegenwoordig heeft het bedrijf een jaarlijks terugkerende omzet van bijna 3 miljard dollar, zo blijkt uit de voorlopige resultaten van het derde kwartaal. 

Onder de leiding van Merritt maakte Splunk meer dan alleen een sterke omzetgroei door. Het bedrijf lanceerde ook een groot project om zijn focus te verleggen naar een cloud-gericht bedrijfsmodel. Eerder dit jaar haalde het bedrijf een investering van meer dan 1 miljard dollar op om de overstap naar het nieuwe bedrijfsmodel mogelijk te maken. 

Graham Smith, de voorzitter die het bedrijf tijdelijk als CEO gaat leiden, maakt al sinds 2011 deel uit van het Splunk-bestuur. Sinds twee jaar is Smith de voorzitter. Deze rol zal hij ook houden nadat een nieuwe CEO is gevonden. Splunk maakt bekend dat Smith zich vooral zal focussen op investeringen en prioriteiten voor het komende fiscale jaar van het bedrijf. 

Veelbelovende kwartaalcijfers

Uit het voorlopige inkomstenrapport, dat Splunk naast het nieuws over de CEO publiceerde, blijkt dat het bedrijf zijn omzet in het derde kwartaal schat op 660 miljoen dollar. Dit is een groei van 19% ten opzichte van een jaar geleden. 

Vooral de wederkerende inkomsten groeiden het afgelopen kwartaal snel. De jaarlijks terugkerende inkomsten van het bedrijf staan momenteel op 2,825 miljard dollar. Dit is een stijging van 37% ten opzichte van een jaar geleden. 

De sterke sales-groei binnen Splunk is voor een groot deel te danken aan zijn snelgroeiende cloud-tak. De jaarlijks terugkerende inkomsten binnen dit gedeelte van het bedrijf maakten afgelopen kwartaal een groei van 75% door naar een verwachte 1,105 miljard dollar. Splunk verwacht de daadwerkelijke cijfers te publiceren op 1 december.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home