Snowflake richt pijlen op healthcare met nieuw cloudaanbod

snowflake

Big databedrijf Snowflake boort met healthcare een nieuwe verticale markt aan om data te delen. De dienst krijgt de naam Healthcare & Life Sciences Data Cloud.

Binnen een SaaS-oplossing combineert Snowflake zijn kernapplicaties met een aanbod aan externe diensten om de gezondheidszorg flexibeler data te laten delen. Dat is vandaag een uitdaging omwille van talrijke regels, wetten en verschillende technologieën. Heel wat organisaties binnen de gezondheidszorg vertrouwen vaak nog op legacy data-architecturen, meestal binnen gefragmenteerde silo’s.

De strikte compliance-regels en weinig algemene modellen om data te delen binnen de industrie maken het nog moeilijker om alles te aggregeren voor bijvoorbeeld analytics-toepassingen of AI-projecten.

Met Snowflake Healthcare & Life Sciences Data Cloud wil het bovenstaande problemen elimineren door technische en institutionele silo’s te slopen. Naast een data warehouse biedt de dienst ook machine learning en andere applicaties van externe partners.

Aan de consultingkant werkt Snowflake samen met Deloitte, Cognizant, Infosys en NTT Data.

Snowflake heeft als absolute prioriteit je data veilig toegankelijk te maken. Vorig jaar bracht het al een Financial Services Data Cloud SaaS-dienst uit voor de financiële sector en integreerde het Python in Snowpark.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home