Snowflake integreert Python in Snowpark

Snowflake pakt uit met native ondersteuning van Python in zijn ontwikkelaarsframework Snowpark. Dat moet de productiviteit verhogen.

Snowflake, dat cloudgebaseerde oplossingen voor data analytics aanbiedt, kondigt tijdens zijn Snowday-event aan dat het ontwikkelaarsraamwerk van het bedrijf voortaan native Python zal ondersteunen. Snowpark voor Python geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om aan de slag te gaan met hun data in één van de populairste talen van het moment. De integratie is nog niet voor iedereen beschikbaar maar draait momenteel als private preview.

Focus op ontwikkelaars

Snowpark ondersteunde al Java en Scala. Nu krijgen ze ook via Python toegang tot de capaciteiten van de Snowflake-engine. Verder biedt het bedrijf dezelfde ingebouwde beveiliging en governance als voor de andere talen. Ontwikkelaars krijgen toegang tot een ecosysteem van opensource libraries en een geïntegreerde pakketafhankelijkheidsmanager. Verschillende gebruikers kunnen nu in verschillende talen met één engine aan dezelfde data werken, zonder dat ze gegevens daarvoor hoeven te dupliceren.

Snowflake liet in de zomer al verstaan dat het zich meer op ontwikkelaars wil focussen. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich vooral op SQL, maar daar kwam met de lancering van Snowpark verandering in. De inclusie van Python is een verdere belangrijke push richting de omarming door de bredere developperswereld.

De lancering kadert in de eerder aangekondigde samenwerking met Anaconda. Die geeft gebruikers vlot toegang tot relevante opensource libraries. Het Snowpark Accelerated Program moet klanten dan weer helpen met kant en klare partnerintegraties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home